Головна Новини Суспільство Війна з Росією Формула Єрмака-Макфола: в чому вона полягає
commentss НОВИНИ Всі новини

Формула Єрмака-Макфола: в чому вона полягає

Скільки росіян підпадають під персональні санкції відповідно до напрацювань групи Єрмака-Макфола

7 червня 2022, 10:35
Поділіться публікацією:

Експерти визначили проти яких російських чиновників треба вводити персональні санкції та презентували дорожню карту так званого плану Єрмака-Макфола.

Формула Єрмака-Макфола: в чому вона полягає

Фото ілюстративне / Pixabay

На їх думку, до санкційного списку треба не менше трьох тисяч підприємств й компаній. Серед фізичних осіб санкції та обмеження мають бути накладені на олігархів, вищих урядовців всіх рівнів та всіх гілок влади (законодавчої, виконавчої, судової), керівники та адміністрація російських банків й компаній, пропагандисти, в тому числі й духовенство, артисти, громадські організації, керівники різних рівнів політичних партій, члени партії "Єдина росія" та родичі всіх підсанкційних осіб. Також пропонується включити до санкційного списку осіб, що володіють активами усіх громадян з визначених раніше категорій. Тому загальна кількість осіб в санкційних списках, за попередніми підрахунками має становити 487 300 чоловік.

В документі вказано, що метою обмежень, які запроваджуються до громадян рф, є підрив здатності росії вести війну та прискорити завершення бойових дій. Санкції ж спрямовані проти тих, хто робить внески в агресію проти України на економічному, управлінському та пропагандистському фронтах. Крім санкцій пропонується також визнати росію державою-спонсором тероризму, виключити її з Групи фінансових заходів (FATF) і внести її до чорного списку FATF.

Документ розроблено як рекомендацію для урядів інших країн з пропозиціями щодо видів санкції, які треба накладати на росіян, що допомагають Путіну й не засуджують вбивство українців, геноцид, захоплення території суверенної держави, окупацію та руйнування населених пунктів, створення штучної гуманітарної катастрофи, вчинення воєнних злочинів проти українців.

Як писав портал "Коментарі", в ЄС відреагували на накази Путіна щодо паспортизації українців.

Також ми писали, що думають українці й що пропонують нардепи щодо заборони російської музики та фільмів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини