Головна Новини Суспільство Війна з Росією Forbes пише, що ЗСУ можуть залишитися без танків: скільки техніки є в України
commentss НОВИНИ Всі новини

Forbes пише, що ЗСУ можуть залишитися без танків: скільки техніки є в України

Після розпаду Радянського Союзу Україна стала власником близько 3 тисяч таких танків.

24 червня 2024, 21:05
Поділіться публікацією:

 Від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна отримала від міжнародних партнерів близько 700 танків. Однак, українські військові також виявили ефективний спосіб розконсервації та модернізації власних танків, зокрема Т-64, що дозволяє зберігати значну кількість цієї техніки на озброєнні попри втрати на фронті.

Forbes пише, що ЗСУ можуть залишитися без танків: скільки техніки є в України

Скільки танків залишилось в України (фото з відкритих джерел)

Журналісти Forbes розповіли, що 150-та механізована бригада, сформована у жовтні 2023 року, оснащена модернізованими танками Т-64БВ 2017 року випуску. Це свідчить про те, що Україна успішно підтримує свою танкову спроможність в умовах трирічної війни.

Після розпаду Радянського Союзу Україна мала у своєму розпорядженні близько 3000 танків Т-64. Протягом років незалежності завод імені Малишева модернізував близько тисячі таких танків для подальшого військового використання. Решта танків залишалися законсервованими, але з 2014 року, у відповідь на гібридну агресію, Україна ініціювала процес розконсервації старих Т-64. Цей процес значно активізувався у 2022 році.

Forbes зазначає, що завдяки цим зусиллям українські військові мають достатню кількість танків, що важливо для продовження бойових дій та підтримки обороноздатності країни. Незважаючи на те, що українська армія відчайдушно потребує бойових машин піхоти та бронетранспортерів, забезпечення достатньої кількості танків дозволяє компенсувати ці потреби.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Німеччина може передати ЗСУ додаткові танкиДепутати Соціал-демократичної партії Німеччини канцлера Олафа Шольца закликали міністра фінансів Крістіана Лінднера та міністра оборони Бориса Пісторіуса якнайшвидше закупити 123 бойові танки Leopard 2A8, частину з яких передати Україні.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини