Головна Новини Суспільство Війна з Росією Financial Times: Україна розпочала вирішальну битву за південь
commentss НОВИНИ Всі новини

Financial Times: Україна розпочала вирішальну битву за південь

Вже в середині листопада Херсон може бути звільнений від російських загарбників

5 жовтня 2022, 15:00
Поділіться публікацією:

Українські війська вступили у вирішальну битву з російськими окупантами у битві за південь України. Українська армія має закінчити цей контрнаступ до настання зими, коли прийдуть морози та холоди. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Financial Times".

Financial Times: Україна розпочала вирішальну битву за південь

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Демократ із сенатського комітету з міжнародних відносин Кріс Мерфі заявив, що можливість проводити ефективну контрнаступну операцію добігає кінця, тому що коли закінчиться осінь і настане зима. Українські війська вже дуже багато досягли, але їм потрібно не зменшувати темп, потрібно продовжувати використовувати свою перевагу.

За словами офіційних осіб, Збройним силам України потрібно будь-що вибити росіян з півдня до зими. Як показує клімат у цій місцевості, земля тут не промерзає, що властиво іншим регіонам України в зимовий період. Тому невдовзі місцевість стане дуже брудною і буде складно за таких умов маневрувати. Можна буде пересуватися тільки основними дорогами, які прострілюватимуться ворогом.

Водночас колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко зазначив, що українські війська не мають часу для зволікань. Потрібно дуже швидко пробиратися через звільнені території, бо погодні умови можуть сповільнити дії української армії.

Військові аналітики прогнозують, що якщо українські війська не зменшать темп, то вже в середині листопада Херсон може бути під українським прапором.                                             

Читайте також на порталі "Коментарі" — Пєсков розповів, чи Путін змінив статус "спецоперації" в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини