Фіцо вперше виступив на публіці після замаху: зробив заяву про війну в Україні

Роберт Фіцо висловив підтримку плану Орбана для прискорення мирних переговорів між Україною та Росією.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що хотів би приєднатись до лідера Угорщини Віктора Орбана під час його візитів до України та Росії. За словами Фіцо, він підтримує ініціативу Орбана про припинення вогню.

5 липня Роберт Фіцо вперше взяв участь у публічному заході після спроби замаху на нього у травні. Прем’єр-міністр Словаччини виступив на заході з нагоди Дня святих Кирила і Мефодія, де заявив про підтримку плану Віктора Орбана щодо припинення вогню у війні в Україні.

"Я хочу висловити своє захоплення прем’єр-міністру Угорщини за те, що він без вагань поїхав до Києва та Москви. Якби мій стан здоров’я дозволяв мені поїхати, я б із задоволенням приєднався до нього", - заявив Роберт Фіцо.

Нагадаємо, що Віктор Орбан на початку липня здійснив візит до України, де під час розмови з Володимиром Зеленським запропонував йому припинити вогонь. За словами угорського лідера, це може стати ключовим фактором, щоб почати переговори з Росією та закінчити війну в Україні.

Через кілька днів Орбан здійснив візит до Росії, де зустрівся з Володимиром Путіним та озвучив йому подібну пропозицію, яка була відкинута російським диктатором.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США пояснили, яку небезпеку для України становлять заклики Віктора Орбана до мирних переговорів з Росією через режим припинення вогню.

Також "Коментарі" писали, що Володимир Зеленський відповів на повідомлення угорського прем'єр-міністра щодо припинення вогню. За словами президента, Україна не може довіряти Путіну. Крім того, Зеленський наголосив, що Росія неодноразово порушувала подібні ініціативи раніше.