Головна Новини Суспільство події Роберт Фіцо поранений: прем'єр-міністра Словаччини підстрелили на вулиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Роберт Фіцо поранений: прем'єр-міністра Словаччини підстрелили на вулиці

На прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах зі спробою вбивства. Політик з пораненнями перебуває в лікарні.

15 травня 2024, 16:46
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо потрапив у лікарню після спроби замаху невідомого чоловіка, який намагався застрелити його. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на словацькі ЗМІ.

Роберт Фіцо поранений: прем'єр-міністра Словаччини підстрелили на вулиці

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Фото з відкритих джерел

У місті Гандлова, за 150 км від Братислави, відбувалося засідання словацького уряду. Коли ж прем’єр-міністр Роберт Фіцо вийшов з Будинку культури до людей, то пролунало 3-4 постріли після яких політик впав на асфальт, а його оточили охоронці.

Після інциденту Роберта Фіцо з пораненням голови та грудей був доправлений до лікарні. Наразі невідомо у якому стані перебуває прем’єр-міністр Словаччини.

Як повідомляє словацька поліція стрілець спочатку втік з місця інциденту, проте згодом був затриманий правоохоронними органами. Попередньо поліція з’ясувала, що затриманий цілився саме у Роберта Фіцо. Про причини, чому чоловік обрав жертвою словацького прем’єр-міністра не повідомляють.

На інцидент відреагувала президентка Словаччини Зузана Чапутова, яка засудила "жорстокий і нещадний" напад на прем'єра.

"Я шокована. Я бажаю Роберту Фіцо багато сил у цей критичний момент і швидкого відновлення після цієї атаки", — сказала Чупатова.

Прем’єр-міністр Роберт Фіцо переміг на загальних виборах у жовтні минулого року і зіткнувся з широкою критикою за поляризацію політики в центральноєвропейській країні через проросійські коментарі та поштовх до розширення державного контролю над ЗМІ. Крім того, Фіцо критикував допомогу Україні та після обрання зупинив державні відправки зброї та боєприпасів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фіцо висміяв допомогу Україні, яку зібрали словаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

15 травня 2024, 16:08

Похоже на намек орбану орбанутому..может хоть так дойдет!

Ігор

15 травня 2024, 15:54

Як казала гугнява пропаганда - він проросійський. А от та злість, яку губбельсовці плекали в Україні проти Фицо та Орбана і та зловтіха, яка зараз переповнює Україну, про щось та каже. Божий нарід діє жорстко і агресивно, як Моссад або Беня, якщо хтось стає на шляху їх доходів.


Новини