Головна Новини Суспільство Війна з Росією F-16 в України є, а далекобійних ракет немає: що тепер говорять у США
commentss НОВИНИ Всі новини

F-16 в України є, а далекобійних ракет немає: що тепер говорять у США

Defense Express пише, у США придумали нову відмовку не давати ЗСУ далекобійні ракети для F-16

сьогодні, 06:45
Поділіться публікацією:

Представлені у ЗМІ думки чиновників США про те, що українські військові не зможуть ефективно використовувати крилаті ракети AGM-158 JASSM через відсутність переваги в повітрі – це ніщо інше, як черговий формальний привід не постачати Україні далекобійне озброєння. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Defense Express.

F-16 в України є, а далекобійних ракет немає: що тепер говорять у США

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Схоже, що чиновники в США вирішили просувати ще одну формальну причину, чому ще немає "зеленого світла" на далекобійні ракети повітряного базування для України", — йдеться в публікації.

Також наголошується, що для досягнення хоча б паритету з російською авіацією РФ необхідні десятки, якщо не сотні сучасних літаків з новітніми засобами РЕБ і далекобійними ракетами.

Крім того, як акцентували в Defense Express, у ЗСУ вже є досить успішний досвід використання далекобійних крилатих ракет Storm Shadow/SCALP-EG і навіть не з отриманих F-16, а з радянських бомбардувальників Су-24М.

"І такий досвід має бути серйозним аргументом на користь того, чому Україна має якнайшвидше отримати до своїх F-16 далекобійні крилаті ракети JASSM, включно з дозволом бити ними по об'єктах, розташованих безпосередньо на території РФ", — резюмували в Defense Express.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Торопець №2: Генштаб прокоментував удар по арсеналу зі снарядами у Брянській області.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Києву не потрібен дозвіл Вашингтона чи когось ще з партнерів, щоб завдавати ударів у відповідь по цілях углиб Росії, адже українське командування може використовувати зброю, яка виробляється в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Раніше "Коментарі" писали — Росія жахнеться від ударів углиб своєї території у 2025 році: Умєров заінтригував заявою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини