Головна Новини Суспільство Війна з Росією Єврокомісія профінансує відновлення зруйнованих шкіл: скільки грошей виділяє
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія профінансує відновлення зруйнованих шкіл: скільки грошей виділяє

Також Європейська комісія допоможе також вирішити питання підвезення школярів.

30 грудня 2022, 18:50
Поділіться публікацією:

Європейська Комісія виділяє 100 мільйонів євро на відновлення зруйнованих росіянами шкіл України. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. 

Єврокомісія профінансує відновлення зруйнованих шкіл: скільки грошей виділяє

Фото: https://pixabay.com/


“Майбутнє України починається з її дітей. Ми інвестуємо 100 мільйонів євро у відновлення шкіл, зруйнованих російськими бомбами. Надсилаємо шкільні автобуси, щоб діти могли безпечно їхати до школи та зі школи”, — написала вона в соцмережі.


Також Урсула фон дер Ляєн анонсувала збір і доставку ноутбуків, “щоб учні могли продовжувати навчання”.


За даними KSE, з лютого по листопад загальна сума прямих задокументованих збитків житловій та нежитловій нерухомості, а також іншій інфраструктурі України складає 135,9 млрд. доларів. Зокрема, ворогом пошкоджено, зруйновано або захоплено 153 заклади соцсфери, 2692 заклади дошкільної, середньої та вищої освіти, 14,4 тис комунального транспорту, 330 лікарень, 880 обʼєктів культури, 94 релігійні споруди, 157 закладів туризму, 595 адмінбудівель державного та місцевого управління. 


У Єврокомісії підрахували, що Росія завдала Україні збитків на 600 млрд євро. За словами президентки ЄК Урсули фон дер Ляєн, вже заморожено 300 млрд євро російського центрального банку та 19 млрд євро, що належали російським олігархам. Вона припустила, що ЄС може створити структуру для управління та інвестування цих активів, аби потім їх використати на користь України.


Ми раніше писали, що Європейський інвестиційний банк профінансує відновлення 83 об’єктів, пошкоджених воєнними діями. На першому етапі було відібрано 83 проєкти загальною вартістю 4,7 млрд грн. Вони будуть реалізовані у десяти регіонах України. Найбільше — на Київщині, Одещині та Полтавщині. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини