Євреї світу засудили Путіна за його витівку

Під час економічного форуму в Санкт-Петербурзі глава РФ Путін назвав Володимира Зеленського "ганьбою єврейського народу"

Під час свого сьогоднішнього спічу глава Російської Федерації послався на своїх неназванних друзів-євреїв, які, за його словами, називають Зеленського "не євреєм, а ганьбою єврейського народу". Протягом другої половини дня Володимиру Путіну відповіли не анонімні, а цілком реальні євреї, котрі категорично не погодилися з висловленою ним оцінкою. Про це повідомляють "Коментарі".

Так, Путіну відповів головний рабин України Моше Реувен Асман.

"Я особисто можу сказати, що пишаюся президентом Зеленським, що він не втік і робить все для допомоги українському народу. І не тільки я. Думаю, що весь світ пишається ним", - зазначив Моше Реувен Асман.

На випад Путіна також відповів виходець з України, відомий радянський дисидент, екс-віце-прем'єр Ізраїлю, член наглядової ради Меморіального комплексу "Бабин Яр" Натан Щаранський.

"Українці можуть пишатися своїм вибором єврея-президента, який згуртовує та об'єднує Український народ у тяжкій боротьбі проти варварської агресії, - написав на своїй сторінці у Фейсбук Натан Щаранський. - А ми, євреї, можемо пишатися, що представник нашого народу грає таку унікальну історичну роль у мобілізації не лише Українського народу, а й усього Вільного світу на захист нашого спільного майбутнього”.

До голосів засудження глави РФ додався і голос Американської єврейської спільноти.

"Спроба очорнити єврейську спадщину президента Зеленського є відчайдушним і ганебним кроком, - сказано у заяві. - Агресія Росії проти України принесла величезні страждання і має й надалі засуджуватися за кожної нагоди".

Тим часом, Росія загрожує ударами по аеродромах Альянсу.

Путін хамовито заявив про перевагу над НАТО.

А експерти назвали продукт, який знижує рівень цукру у крові за 15 хвилин.