Головна Новини Суспільство Війна з Росією Евакуація цивільних із Бєлгородської області: у ГУР зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація цивільних із Бєлгородської області: у ГУР зробили заяву

У ГУР підтвердили, що Україна готова розглянути звернення про евакуацію цивільних з Бєлгородської області

7 червня 2023, 12:50 comments1937
Поділіться публікацією:

Україна готова розглянути звернення цивільних громадян щодо евакуації з Бєлгородської області Росії, де відбуваються бойові дії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Евакуація цивільних із Бєлгородської області: у ГУР зробили заяву

Російський добровільний корпус. Фото: із відкритих джерел

"Бойові дії продовжуються. Кілька населених пунктів окупаційна рашистська влада фактично залишила без контролю, намагаючись лише встановити вогневий контроль, а це означає завдання ударів з артилерії, реактивних систем залпового вогню по об'єктах власної цивільної інфраструктури та місцевих жителів", — заявив Андрій Юсов.

За його словами, те, чим займаються бійці "Русского добровольческого корпуса" та Легіону "Свобода Росії" на території Бєлгородської області — це фактично самооборона місцевого населення від фашистського путінського режиму.

Юсов наголосив, що підтримка партизанів з боку місцевого населення зростає. Є чимало людей, які готові брати до рук зброю, щоб разом із РДК боротися із путінським режимом, також є й ті, хто просить про захист.

"Так звана "Російська Федерація" на сьогоднішній день — це неспроможна держава, на території якої безліч конфліктів. Центральна влада — неадекватна, і події на Бєлгородщині абсолютно це демонструють", — сказав Юсов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російська влада, схоже, не знає, як реагувати на ситуацію в Бєлгородській області, де вже два тижні ведуть активні бої проти путінських силовиків представники "Русского добровольческого корпуса" (РДК) та Легіон "Свобода Росії" ( ЛСР). Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW). Чому настільки пасивний Кремль? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/2393
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 червня 2023, 12:33

Молодці! Вони в першу чергу дбають про цивільних, щоб потім Бідосики не показувати світу. Саме населення утворює державу, саме про нього і треба дбати. А ми вже не просто руїни отримуємо, а мертві землі. Як у Біблії юдейського Бога про Вавілон: не буде заселеним. Оце так вікова пам'ять про Карлушу Катастрофічного. Оце так маразм Байден допоміг.


Новини