Головна Новини Суспільство Війна з Росією Естонія закликала Захід змінити ставлення до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія закликала Захід змінити ставлення до України

Очільник Міноборони Естонії закликає Захід зняти "ідіотські обмеження" для України.

2 вересня 2024, 10:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур закликав змінити політику допомоги Україні. За його словами, Захід має допомагати не лише, щоб Україна могла воювати, але й перемогла у війні проти Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Естонія закликала Захід змінити ставлення до України

Очільник Міноборони Естонії Ханно Певкур. Фото з відкритих джерел

Очільник Міноборони Естонії Ханно Певкур виступив на конференції GLOBSEC у Празі, де втрутився у дискусію про  "стратегічну невизначеність" допомоги Україні. За словами Певкура, Захід ігнорує заяви про перемогу України вказуючи, що надаватиме підтримку "настільки довго, наскільки необхідно", або буде забезпечувати Україну "тією допомогою, яка потрібна".

Міністр оборони Естонії вважає, що така невизначеність заважає у подальшому плануванні допомоги Україні.

"Ключове питання, на яке ми, політики, маємо відповісти для себе самих – чи ми хочемо, щоби Україна воювала, чи щоби Україна перемогла. Нам бракує політичного рішення про те, що ми хочемо саме перемоги України. Якщо ухвалити це рішення, то стають зрозумілими подальші кроки", – сказав Певкур.

Ханно Певкур зазначив, що після того, Захід визначиться з перемогою України, він зможе прийняти цю стратегію перемоги, як це вже зробила Естонія.

"Проблема – не у нібито відсутності стратегії в Україні: Україна знає, що робити. Проблема у відсутності грошей і відсутності зброї. І також є ідіотські обмеження, які я не розумію", – додав Певкур.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський звернувся до чотирьох країн. За його словами, це рішення допоможе закінчити війну.

Також "Коментарі" писали про те, що Австрія змінює свою політику щодо Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини