Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЄС розглядає можливість відправлення в Україну військових: про кого йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС розглядає можливість відправлення в Україну військових: про кого йдеться

ЄС планує "зробити стрибок" у політиці підтримки України

13 липня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Європейський Союз активно вивчає питання про відправку в Україну військових інструкторів. Однак це станеться, коли "дозволять умови". Точних термінів поки що не називають. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "El Pais".

ЄС розглядає можливість відправлення в Україну військових: про кого йдеться

Військові інструктори ЄС. Фото: Getty Images

Видання зазначає, що ЄС планує посилити політику підтримки України. Зокрема, дипломатична європейська служба, яку очолює Жозеп Боррель, хоче допомогти посилити протиповітряної оборони України та збільшити фінансування для закупки передового озброєння.

"Включно з ракетами та бойовими літаками", — йдеться у документі дипломатичної служби, який цитує El Pais.

Також Брюссель хоче розширити європейську місію з підготовки українських військ. Зараз вона базується у Німеччині та Польщі, але згодом її хочуть також "перевести" в Україну, коли "дозволять обставини".

Видання зазначає, що подібне формулювання з умовами використовували союзники на саміті НАТО, тому, ймовірно, місію переведуть в Україну після закінчення війни.

За даними ЗМІ, у документі дипломатичної служби ЄС також йдеться про "зобов'язання безпеки" перед Україною. Пропонується посилили допомогу у ремонті обладнання, яке отримала українська армія, розмінуванні, підтримка кібербезпеки для боротьби з гібридними загрозами, дезінформацією та втручанням.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підбиваючи підсумки дводенного саміту НАТО у Вільнюсі, президент України Володимир Зеленський наголосив, що хоч ми не отримали запрошення до Альянсу, натомість нам точно дали зрозуміти, що ми там будемо. Щоправда, поки що – не зрозуміло, коли саме. Однозначно – після війни, вистояти в якій нам обіцяли всі партнери, зокрема, закріпивши це у гарантіях безпеки для України від "Великої сімки". Головними висновками після саміту із виданням "Коментарі" поділилися експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини