Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЄС хоче розпочати переговори з Україною щодо вступу у червні: тепер усе залежить від однієї країни
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС хоче розпочати переговори з Україною щодо вступу у червні: тепер усе залежить від однієї країни

І Брюссель, і Київ ведуть інтенсивну двосторонню дипломатію з Будапештом, щоб зняти усі перешкоди на шляху до членства України

21 травня 2024, 10:32
Поділіться публікацією:

У Європейському Союзі планують розпочати переговори щодо вступу України до блоку вже у червні. Вся проблема полягає в тому, що все ще не досягнуто консенсусу з Угорщиною щодо цього питання. На Будапешт тиснуть, щоб він відмовився від своєї опозиції щодо заявки Києва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

ЄС хоче розпочати переговори з Україною щодо вступу у червні: тепер усе залежить від однієї країни

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, зараз за лаштунками дипломати ЄС та Києва інтенсивно працюють над тим, щоб Угорщина дала згоду на початок переговорів щодо вступу України до блоку. За словами європейських дипломатів, які знайомі з цим питанням, ціль полягає в тому, щоб офіційні переговори розпочалися вже 25 червня.

"За словами дипломатів і Брюссель, і Київ ведуть інтенсивну двосторонню дипломатію з Будапештом, щоб вирішити проблеми угорських меншин в Україні", — додає Politico.

Видання нагадує, що після переговорів у квітні між главою Офісу президента Андрієм Єрмаком, а також головою Міністерства закордонних справ (МЗС) Угорщини Петером Сійярто, згідно з українським прес-релізом, сторони відзначили позитивну динаміку діалогу.

Водночас, один із дипломатів ЄС вважає, що Будапешт, ймовірно, бажає "покласти край" переговорам про вступ України до блоку до того, як він розпочне піврічне головування в Раді ЄС у липні.

"Україна та її прихильники в ЄС закликають до проведення міжурядової конференції між Брюсселем та Києвом до того, як 1 липня Угорщина візьме на себе ротаційне головування у Раді ЄС", — додає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вдасться домовитися з Угорщиною: що стане вирішальним для членства України в ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини