Головна Новини Суспільство Війна з Росією Єрмак повідомив, яке відкриття зробили після ракетних атак Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак повідомив, яке відкриття зробили після ракетних атак Росії

Цієї ночі росіяни обстріляли Україну, зокрема, ракетами Х-101

15 серпня 2023, 17:48
Поділіться публікацією:

Україна наголошує на необхідності більш жорстких санкцій щодо Росії. Про це повідомляють "Коментарі", з посиланням на пост голови Офісу президента України Андрія Єрмака.

Єрмак повідомив, яке відкриття зробили після ракетних атак Росії

Андрій Єрмак

За його словами, цієї ночі росіяни обстріляли Україну, зокрема, ракетами Х-101. Як виявилося, ці ракети були виготовлені росіянами вже поточного року. При цьому в ракетах, що були випущені у квітні, є приблизно тридцять іноземних мікросхем.

Коментуючи цю ситуацію, Андрій Єрмак зазначив:

"Вже було запроваджено обмеження, але санкції потрібно посилювати, щоб Росія не могла отримувати критичні компоненти і виготовляти ракети. Група Макфола-Єрмака надає відповідні пропозиції", — зазначив посадовець.

Ракета Х-101 — стратегічна крилата ракета класу "повітря — земля" з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Розроблено конструкторським бюро "Радуга" (1995—2013). 

Двигун розташований усередині ракети. Ракета виконана на новій технологічній основі, має, згідно із заявами російських чиновників, виключно російське комплектування. Використовує комбіновану систему наведення: інерційна система з оптико-електронною корекцією; на кінцевій ділянці використовується головка самонаведення. Може отримувати комплексну інформацію і за маршрутом, і за координатами цілі. На відміну від ракет попереднього покоління є принципова можливість зміни цілі, коли ракета вже летить. Ядерний варіант (Х-102) несе боєголовку потужністю, за різними відомостями, 250 кілотон або 1 мегатонну. Приблизно з кінця листопада 2022 року Сили оборони України стали помічати в уламках ракет пристрої Л-504 для відстрілу радіолокаційних пасток. Таким чином російські інженери шукають спосіб прориву протиповітряної оборони. За результатами випробувань ракета має кругове імовірне відхилення (КІВ) 7 м на дальності 5500 км. Теоретично ракета здатна знищувати рухомі цілі з точністю влучання до 10 м.

Тим часом, у Франції відреагували на російські цинічні атаки українських міст.

Чи справді контрнаступ стоїть на місці: Данілов зробив несподівану заяву.

А центробанк РФ рятує рубль: що трапилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини