Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ердоган зробив заяву щодо організації мирних переговорів між Україною та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган зробив заяву щодо організації мирних переговорів між Україною та РФ

Президент Туреччини Реджеп Ердоган хоче бути посередником на переговорах України та РФ

3 липня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним та висунув пропозицію щодо досягнення миру між Україною та Росією.

Ердоган зробив заяву щодо організації мирних переговорів між Україною та РФ

Реджеп Ердоган

Зустріч відбулася в Астані під час саміту Шанхайської організації співпраці, повідомляє агентство "Анадолу". Під час заходу Ердоган заявив, що Туреччина здатна створити умови для угоди про припинення вогню, а згодом і для досягнення миру між Києвом та Москвою.

Агентство відзначило, що Ердоган висловив упевненість у можливості справедливого врегулювання, яке задовольнить обидві сторони.

Президент Туреччини запросив Путіна до Туреччини, і російський лідер прийняв запрошення. Очікуваний візит Путіна цієї весни був відкладений.

При цьому Путін зазначив, що російсько-турецькі відносини розвиваються, незважаючи на всі виклики. Він заявив, що за останні кілька місяців обсяги торгівлі між країнами знизилися, але річний товарообіг становить 55 мільярдів доларів. За його словами, Туреччина та Росія перебувають у тісному контакті.

Ердоган, зі свого боку, зазначив, що минуло багато часу з моменту його останньої зустрічі з Путіним. Він також повідомив, що Туреччина і Росія планують серйозні кроки щодо атомних електростанцій, зокрема нової станції в Синопі, чорноморській турецькій провінції. Ердоган також відзначив туристичний потік з Росії до Туреччини, зауваживши, що близько 7 мільйонів російських туристів відвідують країну щороку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Росія передала США свій проект мирного договору з Україною. Зокрема, в ньому вказано, що РФ хоче отримати всю Донецьку та Луганську область і готова обговорювати вихід із Херсонської та Запорізької областей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини