Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ердоган не може нічого вдіяти: чому Туреччині доводиться згортати торгівлю з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган не може нічого вдіяти: чому Туреччині доводиться згортати торгівлю з РФ

За даними Міністерства торгівлі Туреччини, експорт до Росії у першому кварталі впав на 33,7% порівняно з роком раніше

5 квітня 2024, 14:12 comments2213
Поділіться публікацією:

Торгівля Туреччини з Росією сповільнюється через західні санкції, які торкаються ключового ланцюга поставок для Москви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "Bloomberg".

Ердоган не може нічого вдіяти: чому Туреччині доводиться згортати торгівлю з РФ

Путін та Ердоган. Фото з відкритих джерел

Видання наводить слова голови Асоціації експортерів машинобудування Кутлу Каравеліоглу про те, що експортери машинобудування, які найбільше виграли від різкого зростання поставок Туреччини до Росії минулого року, можуть побачити падіння продажів на 1 млрд доларів цього року через "неоднозначні" та " санкційних списків і репресій, що швидко розширюються, щодо товарів, які можуть використовуватися у військових цілях.

"Жодному серйозному корпоративному виробнику техніки неможливо зберегти інтерес до Росії через зростаючий тиск на банківську систему та ланцюг поставок", — зазначив Кутлу Каравеліоглу.

Як зазначає агентство, це вказує на те, що санкції США та Євросоюзу щодо Росії стають дедалі ефективнішими навіть у таких іноземних юрисдикціях, як Туреччина, яка, незважаючи на війну, намагалася підтримувати економічні зв'язки з Москвою.

За даними Міністерства торгівлі Туреччини, експорт до Росії у першому кварталі впав на 33,7% порівняно з роком раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — країни Європейського Союзу знову не проти купувати російський газ, щоправда, тепер не трубопровідний, а зріджений (LNG). Про це пише "Reuters".

Аналітики провели підрахунки та з'ясували, що внаслідок збільшення імпорту LNG з Росії у 2023 році частка російського газу в європейському імпорті зросла до 15%. 2021 року цей показник становив 37%, а після початку повномасштабної російської агресії проти України він впав до 8,7%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини