Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ердоган дав пораду Володимиру Путіну у війні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган дав пораду Володимиру Путіну у війні з Україною

Президент Туреччини під час останньої розмови з президентом Росії заявив, що заклики до миру мають бути підкріплені діями.

5 січня 2023, 12:58 comments1892
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Тайїп Ердоган під час телефонної розмови з російським диктатором закликав Путіна припинити вогонь в односторонньому порядку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Ердоган дав пораду Володимиру Путіну у війні з Україною

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Туреччина позиціонує себе як багатовекторна держава. Ердоган не підтримує санкції проти Росії, а турецькі фірми постачають зброю в Україну. Президент Туреччини неодноразово спілкувався з Путіним з приводу війни в Україні, за його посередництва було здійснено обмін українських полонених та почала діяти зернова угода по деблокаді портів в Україні.

Цього разу турецький лідер запевнив президента Росії, що для мирного вирішення російсько-української війни слід припинити ведення вогню з боку РФ. Таким чином Путін підтвердить свої слова про важливість та необхідність мирних переговорів, зазначають у адміністрації президента Туреччини.

"Президент Ердоган сказав, що заклики до миру та переговорів мають бути підкріплені одностороннім припиненням вогню та баченням справедливого рішення", — повідомляє Reuters.

Окрім війни в Україні обидва президенти обговорили ситуацію в Сирії, де російська та турецька армія підтримують різні військові режими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини використовує методи автократа для утримання свого президентства. Перед майбутніми виборами Ердоган скасував вимогу про обов'язковий вік для виходу на пенсію в Туреччині, а також хоче продовжити свою війну, яка може підсилити його позиції в країні, подібно до того, як робив раніше Путін анексувавши Крим.

Також "Коментарі" писали, що Туреччина потрапила разом з Угорщиною в ганебний список країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини