Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерти назвали міста, які хочуть захопити росіяни. Серед них – Слов’янськ
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали міста, які хочуть захопити росіяни. Серед них – Слов’янськ

Після перемоги в Авдіївці, росіяни намітили нові амбітні цілі, і можуть атакувати ще кілька українських міст про це в коментарі «Фокусу» сказав військовий експерт Павло Нарожний, передає портал «Коментарі»

19 лютого 2024, 17:09 comments1836
Поділіться публікацією:

На думку військово експерта, загарбники можуть завдати удар по Куп'янську або атакувати Бахмутський відрізок, а саме: Часів Яр, Костянтинівку або Слов'янськ.

Експерти назвали міста, які хочуть захопити росіяни. Серед них – Слов’янськ

Слов'янськ

При цьому Нарожний підкреслив, що окупанти тиснуть на Бахмутському напрямку вже досить довго, при цьому ще й посилюють атаки з боку Мар'їнки.

"Великі маневри біля Роботиного малоймовірні, хоч вони там і атакують. Усі ці спроби марні через сильний опір ЗСУ"
, — вважає експерт.

Нарожний вважає, що саме Костянтинівка, Слов'янськ і Краматорськ цікаві росіянам як великі транспортні та адміністративні вузли.

Разом з тим, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що окупантам важливо отримати контроль на Лимано-Куп'янському напрямку. Якщо ж українські військові будуть активно оборонятися на Донбасі та нівелювати всі плани ворога, тоді росіяни ймовірно переключаться на Куп'янський напрямок у Харківській області.

"Куп'янськ відносно близько до україно-російського кордону. ЗС РФ цінують залізницю в плані перевезення боєприпасів і техніки. Куп'янськ і станція Куп'янськ-Вузловий відіграють ключову роль у військових поставках по лінії "Валуйки — Куп'янськ — Луганськ",
— говорить Романенко.

При цьому він підкреслив, що наразі під Куп'янськом ініціатива саме за бійцями ЗСУ, а от Вербове і Роботине можуть опинитися під загрозою нападу, оскільки загарбникам важливо забезпечити безпечні поставки із тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після того, як росіяни захопили Авдіївку не настала оперативна пауза. Загарбники "на куражі" штурмують по всій лінії фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини