Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт: Салліван у Києві послав Путіну чіткий сигнал
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: Салліван у Києві послав Путіну чіткий сигнал

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван побував у Києві і розповів, що Америка буде вважати перемогою України у війні з РФ. При цьому він промовчав про відновлення територіально цілісності

21 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Джейк Салліван підкреслив, що Україна повинна здобути перемогу у війні з Росією. При цьому він розповів, що Сполучені Штати будуть вважати такою перемогою.

Експерт: Салліван у Києві послав Путіну чіткий сигнал

Джейк Салліван

Зокрема, за словами радника президента США, перемогою можна вважати те, що Україна вийде із війни суверенною, незалежною, вільною, здатною стримувати майбутню агресію. При цьому, додав Салліван, Україна повинна мати демократичні інститути та економіку, яка зростає не тільки у традиційних сферах.

За його словами, щоб досягнути цієї перемоги Україні потрібно надати необхідну підтримку та зброю, щоб військові могли зробити все те, що їм потрібно.

Заява Саллівана про перемогу у війні викликала неоднозначну реакцію в українському суспільстві, адже він нічого не сказав про відновлення територіальної цілісності України. На цей нюанас також звернув увагу політтехнолог Олег Постернак. На його думку, слова Саллівана про демократичні інститути можна сприймати, як натяк на вибори.

"А значить, замороження війни (по суті, перерва у війні), якийсь документ про припинення вогню, скасування воєнного стану, вибори Президента, Ради, місцевих рад та голів громад. Під концепт перезавантаження країни",
- написав у Фейсбуці експерт.

При цьому він підкреслив, що президенту США Джо Байдену потрібна структуризація українського треку в такому ключі, щоб він не зашкодив на кульмінаційному етапі його передвиборчої боротьби.

Простіше кажучи, відзначає Постернак, нинішньому Білому дому потрібна ситуація, коли війна та екстрапольовані від неї дії України не стануть фактором ризику для кампанії Байдена. А кращою страховкою є переговорний формат чи принаймні, його спроба із залученням Росії хоча б на пару місяців до листопада — точки відліку нової реальності для війни.

"Тому Салліван в Києві посилає Путіну сигнал, в якому немає згадки про територіальну цілісність України як умови "перемоги" у війні. Такий собі штучний фреймінг "перемоги" для обидвох сторін. Дітям морозиво, жінкам – квіти",
— підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Салліван у Києві розповів, чи передадуть США Україні далекобійні ракети ATACMS.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини