Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів, які сюрпризи готує Україна для ворога цієї зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, які сюрпризи готує Україна для ворога цієї зими

Україна нарощує оборонні сили: як удари по складах ворога та нові ППО змінять ситуацію цієї зими

сьогодні, 11:03
Поділіться публікацією:

З наближенням зими Україна активно працює над тим, щоб зменшити здатність противника завдавати ракетних ударів по нашій території. Таку думку висловив Олександр Мусієнко, керівник Центру військово-правових досліджень, в ефірі телемарафону. За його словами, цього року ситуація буде іншою, ніж минулої зими, завдяки діям українських сил та новим системам протиповітряної оборони (ППО).

Експерт розповів, які сюрпризи готує Україна для ворога цієї зими

Україна зміцнює оборону: удари по арсеналах і нові ППО системи змінять хід війни

Мусієнко зазначив, що українські військові завдають ударів по місцях, де ворог зберігає великі обсяги зброї, що вже зменшує їхні можливості для ракетних атак. Крім того, він додав, що українську систему ППО буде посилено новими постачаннями з країн НАТО, включаючи обладнання з Німеччини, яке вже допомагає збивати крилаті ракети та інші загрози з повітря.

"Я ризикну зробити прогноз, що ця зима буде не настільки складною, як 2022/23. По-перше, тому що Україна діє і зараз ми бачимо те, чого не було раніше — це удари по місцях концентрації значних обсягів озброєння. І це зменшує російські можливості, зокрема з балістики, — це те, що ми будемо зміцнювати нашу систему ППО. кошти", — пояснив Мусієнко.

Також він розповів, що російські війська намагаються змінити тактику, переміщуючи свої арсенали, щоб їх важче було знайти та знищити. Однак Мусієнко впевнений, що українська армія зможе впоратися з цим завданням завдяки новим методам та технологіям.

"Таким чином ворог думає, що їх можна краще захистити. Але як би вони їх не ховали – є способи та засоби. Другий спосіб – це ППО. Але навколо арсеналів ППО є, ворог їх прикриває. Просто з'явилися інструменти, яким чином їх оминати". Зокрема, або обходити ППО, або застосовувати такі засоби поразки, які дають можливість ППО вводити в оману, виснажувати", — пояснив Мусієнко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини