Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів чим небезпечні іранські ракети і чи може їх перехопити ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів чим небезпечні іранські ракети і чи може їх перехопити ППО

Іранські ракети Fateh-110 і Zolfaghar, які ймовірно, отримала Росія від Ірану можуть стати справжнім випробуванням для української протиповітряної оборони, повідомив в Телеграмі військовий оглядач Олександр Коваленко

21 лютого 2024, 19:43
Поділіться публікацією:

За інформацією Коваленка іранська балістична ракета Fateh-110 має дальність польоту 300 км і бойову частину масою до 600 кг. За його словами, вона є чимось середнім між китайською ракетою CSS-8 та радянською ракетою 9К52 "Луна-М".

Експерт розповів чим небезпечні іранські ракети і чи може їх перехопити ППО

Іранські балістичні ракети

Разом з тим, каже військовий експерт, Zolfaghar є більш сучасною ракетою, яка була прийнята на озброєння іранською армією в 2017 році. Заявлено, що дальність її польоту до 700 км, проте наразі підтверджень цьому немає. За словами Коваленка небезпечно те, що ця ракета має не тільки інерційну систему наведення, а і  GPS. Проте, підкреслює експерт, головний виклик для української протиповітряної оборони стане бойова частина ракети вагою в 579 кг, яка відділяється при заході на ціль. Як каже Коваленко, цей нюанс ускладнює виявлення та знищення цієї балістичної ракети. Він підкреслює, що в цьому плані збити російський "Іскандер" простіше.

Коваленко відзначає, що потрібен час, щоб наші сили протиповітряної оборони розробили алгоритм знищення іранської балістики.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Іран начебто розпочав поставляти Росії балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar. Начебто перші поставки пройшли в січні. Росії було передано 400 ракет. За інформацією західних ЗМІ, очікується, що найближчими тижнями РФ отримає ще більше балістичних ракет із РФ.

Відомо, що РФ не перший рік вела перемовини з Іраном щодо поставок балістичних ракет, проте Тегеран на це не йшов. Останній раз про те, що такі поставки ймовірно відбудуться, говорили восени 2023 року. Разом з тим, західні ЗМІ стверджують, що про постачання іранських ракет було домовлено після серії зустрічей військових, які мали місце наприкінці минулого року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини