Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів, чи може Україна відновити свій ядерний потенціал. Чи це допоможе у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чи може Україна відновити свій ядерний потенціал. Чи це допоможе у війні

Позиції України щодо відновлення ядерного потенціалу зараз є набагато слабшими, ніж були у 90-х роках, відзначив в ефірі Еспресо експерт-міжнародник Микола Капітоненко. За його словами, зараз Україна дуже залежить від Заходу

8 квітня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

Як відзначив Микола Капітоненко, Україна була змушена позбутися від своєї ядерної зброї, адже зазнала сильного міжнародного тиску. В таких умовах, підкресли експерт, у Києва не було жодної альтернативи. Він підкреслив, що позбавлення України ядерної зброї спільно підтримали такі ядерні країни як Сполучені Штати, Росія та низка інших держав, які прагнули зробити все для нерозповсюдження такої зброї.

Експерт розповів, чи може Україна відновити свій ядерний потенціал. Чи це допоможе у війні

Ядерна зброя

"На жаль, через те, що сьогодні обставини змінились не дає можливості відіграти назад це рішення"
, — підкреслив експерт.

При цьому, додав Капітоненко, зараз міжнародна безпека і далі продовжує триматись на принципі, що  кількість ядерних держав має бути обмеженою. При цьому країни, які все ж роблять спробу виготовити ядерну зброю, наражаються на ризики.

Капітоненко підкреслив, що на жаль, Україна сьогодні в набагато слабшому стані, ніж була в 90-х роках.

"Якщо в 90-х ми втратили ядерний арсенал, то сьогодні в нас не має шансів на те, щоб відновити ядерний потенціал, також беручи до уваги залежність України від країн Заходу"
, — підкреслив експерт.

При цьому він припустив, якщо наприклад, Україна все ж зможе відновити ядерний потенціал, то все одно не зможе виготовити багато ядерної зброї. У той же час, додав експерт, Росія ж є країною з найбільшою кількістю таких зарядів у світі.

"Тому навіть погрожувати такою зброєю Росії не вийде"
, — вважає Капітоненко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія регулярно погрожує світові застосувати ядерну зброю. При цьому, як виявилося, до цих погроз серйозно ставляться у Сполучених Штатах. Там нібито вважають, якщо більше допомагатимуть Україні, то Росія вдарить по ним тактичною ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини