Експерт пояснив, чи може Україна перенести контрнаступ на осінь

Український контрнаступ може призвести до звільнення окупованих територій

Можливості України щодо перенесення контрнаступу вкрай обмежені, оскільки відстрочку неодмінно використовує Росія, щоб поповнити свої війська технікою та особовим складом. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на військового експерта Олега Жданова.

"Не можна Росії давати перепочинку, - каже Олег Жданов. - За сьогоднішньою готовністю угруповання, потрібно робити контрнаступ. Тому що вже в червні з'являться нові російські мобілізовані з нової хвилі, яку вони зараз розпочали, і в липні вони вже будуть на лінії фронту. Тому тут у нас дуже невеликий запас у часі. У жодному разі не можна знижувати темп бойових дій".

На даний момент, за словами Жданова, ЗСУ перемелює противника, знижуючи бойові потенціали російської армії.

"Зараз ситуація приблизно така сама, як влітку 2022 року", - зазначає експерт. - "Якщо ми дамо їм перепочинок, через два місяці ще сто тисяч з'являться на нашій території. Це буде ще важче".

Також Олег Жданов наголошує:

"Тому, як тільки всі фактори зійдуться в одному місці, потрібно розпочинати контрнаступ. Тягнути, на жаль, у нас немає такої можливості".

Варто зазначити, що офіційні особи Україна неодноразово наголошували, що інформацію про контрнаступ знає вкрай обмежена кількість осіб. Допускалося, що цю інформацію не доводять навіть до найближчих українських союзників - Сполучених штатів. Що, ймовірно, врятувало від розголошення планів України, коли сталося нещодавнє зливання секретних матеріалів. Припускають, що його джерелом міг бути один із військовослужбовців армії США,

Тим часом, у КНР знову натякнули, що готові воювати за Тайвань.

Стало відомо, коли військові ЗСУ розпочнуть навчання на танках Abrams.

А суд у Москві заарештував голову ГУР Буданова.