Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт назвав крайню дату гарячої фази війни на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав крайню дату гарячої фази війни на Донбасі

Олег Жданов прогнозує подальше зниження активності боїв на більшості напрямків

13 червня 2022, 08:40 comments3497
Поділіться публікацією:

Активність бойових дій суттєво знизилася вже зараз. Росіяни масовано не наступають, як це було у перші тижні битви за Донбас. Ворог активно штурмує лише окремі напрямки навколо Сєверодонецька. Росіяни підкріплюють такий наступ перекиданням з інших напрямів. І 22 червня має стати крайньою датою, коли супротивник зосереджуватиме зусилля. Після цієї дати має розпочатися вже зовсім інша війна – позиційна. Як передає видання "Коментарі", таку думку висловив полковник запасу військовий експерт Олег Жданов, пише сайт "Сегодня".

Експерт назвав крайню дату гарячої фази війни на Донбасі

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Військовий експерт вважає, що росіяни у війні проти України спробували атакувати невластивими для себе методами, але згодом зрозуміли, що досягти бодай якогось успіху можна лише повернувшись до тієї тактики ведення боїв, яку Росія використовувала і раніше в інших військових компаніях. Це тактика "вогневого валу", тактика випаленої землі.

Олег Жданов також зазначив, що росіяни у війні проти України стали обережнішими. Російське командування розуміє, що з живою силою, як і раніше, дефіцит. Кількість втрат у російській армії зменшилася. Також росіяни почали потужніше накривати позиції ЗСУ вогнем. Окупанти більше стали використовувати артилерії, авіації та при цьому менше на прорив йти в атаку.

За словами експерта, тепер російська піхота йде в атаку лише після того, як відпрацює ворожа артилерія. Таким чином, російській армії вдається знизити втрати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на Харківщині та Сєверодонецьку у ворога частковий успіх: у Генштабі розповіли, куди вдалося просунутися агресору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини