Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-посол назвав найімовірніший сценарій у переговорах із РФ: Зеленський сьогодні від нього відмовляється
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-посол назвав найімовірніший сценарій у переговорах із РФ: Зеленський сьогодні від нього відмовляється

Українська влада розуміє, що Росії абсолютно не можна довіряти

сьогодні, 12:35 comments1136
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що президент України Володимир Зеленський та всі спікери Банкової навідріз відкидають сценарій заморожування війни та перемир'я, так чи інакше до цього все одно доведеться прийти. Адже навіть якщо представити гіпотетичні переговори України та РФ, то вони не можуть розпочатися, поки на полі бою продовжуватимуться бої. Тому початок переговорів, коли б це не сталося, призведе до паузи та заморожування конфлікту на певній території. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю LIGA.net висловив колишній посол України в Росії Володимир Єльченко.

Екс-посол назвав найімовірніший сценарій у переговорах із РФ: Зеленський сьогодні від нього відмовляється

Війна в Україні. Фото: Нацполіція

Дипломат нагадав про так звані Мінські угоди, які "дозволили поставити на певну паузу ескалацію бойових дій на Донбасі".

"Але, звичайно, вони не могли зупинити цю війну або взагалі її закінчити. І те саме я думаю про будь-які угоди, які зараз можуть бути підписані, теоретично мають на увазі", — сказав Володимир Єльченко.

Він пояснив, що зі стратегічної точки зору підписання Мінських угод було вірним рішенням. Багато хто критикує "Мінськ", але не всі знають, що в тій ситуації Україна, цілком можливо, не мала іншого виходу. Тому президент Петро Порошенко на це погодився, а може, він щиро сподівався на те, що ця пауза потім перетвориться на стабільне врегулювання та припинення цієї війни.

Він також вважає, що Україна має з цього урок, і нинішня влада це розуміє. І яким би емоційно складним не було питання про те, чи погоджуватися на переговори з Росією чи не погоджуватися, треба завжди пам'ятати про те, що РФ абсолютно не можна довіряти. І росіяни це доводили неодноразово.

Читайте також на порталі "Коментарі" — низка українських партнерів підтримує ідею про те, щоб розпочинати мирні переговори між Україною та Росією у 2025 році. Але остаточне рішення про такі переговори має приймати виключно українська влада. Про це йдеться у матеріалі Bloomberg.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини