Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-главу департаменту Міноборони підозрюють у розтраті понад 100 млн гривень через неякісні бронежилети
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-главу департаменту Міноборони підозрюють у розтраті понад 100 млн гривень через неякісні бронежилети

Колишньому директору Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони оголосили підозру

1 лютого 2023, 18:36
Поділіться публікацією:

Через розтрату державних коштів  у розмірі понад 100 млн гривень, колишньому директору Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони оголосили підозру. Про це повідомляють у  пресцентрі Служби безпеки України.

Екс-главу департаменту Міноборони підозрюють у розтраті понад 100 млн гривень через неякісні бронежилети

Скандал у Міноборони (фото з відкритих джерел)

Під час розслідування слідчі встановили, що колишній керівник закупив для армії майже 3 тисячі бронежилетів загальною вартістю понад 100 млн гривень. Але під час експертизи стало відомо, що ці бронежилети не відповідають вимогам IV класу та не можуть бути надійним захистом для українських військових на полі бою.

Відтак, колишньому чиновнику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ККУ. Якщо його провину доведуть у суді, то йому загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення на строк від 5 до 8 років.

А ненадійні бронежилети вилучать зі складів Міністерства оборони.

Окрім цього СБУ проводить слідчі дії щодо інших посадовців у секторі безпеки й оборони.

Екс-главу департаменту Міноборони підозрюють у розтраті понад 100 млн гривень через неякісні бронежилети - фото 2
Екс-главу департаменту Міноборони підозрюють у розтраті понад 100 млн гривень через неякісні бронежилети - фото 3

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що нещодавно звільненому заступнику Міністра оборони "світить" 15 років ув’язнення. Працівники Державного бюро розслідування (ДБР) повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику Міністра оборони України, який відповідав за Тилове забезпечення ЗСУ. Хоча в ДБР і не називають прізвища підозрюваного, та з самої інформації випливає, що мова йде про В’ячеслава Шаповалова, якого нещодавно звільнили. За даними силовиків, високопосадовець лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних Сил України низької якості на загальну суму понад мільярд гривень. До того ж договори укладалися за умови повної передплати.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини