Головна Новини Суспільство Війна з Росією Єдиний варіант утримати Бахмут – де ще росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Єдиний варіант утримати Бахмут – де ще росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ

ЗСУ активно готують відповідні резерви

17 березня 2023, 09:05 comments1489
Поділіться публікацією:

Інтрига у битві за Донбас усе ще зберігається і, насамперед, невідомо, чи доведеться в результаті ЗСУ залишити практично розбитий окупантами Бахмут. Видання "Коментарі" спробувало з'ясувати, що потрібно зробити ЗСУ, щоб не лише втриматись у Бахмуті, а й відкинути росіян? На яких ще напрямках ідуть запеклі бої, але про них на тлі важких боїв за Бахмут говорять менше?

Єдиний варіант утримати Бахмут – де ще росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Збройним силам України потрібно розвинути наступ на інших ділянках фронту

Як не дивно, але для того, щоб зберегти контроль над Бахмутом і вибити звідти ворога, ЗСУ потрібно розвинути наступ на інших ділянках фронту, потрібно сконцентрувати увагу росіян на інших напрямках. Таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив полковник СБУ, секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

"Для того, щоб зберегти Бахмут, потрібно десь нав'язати противнику свої активні дії для того, щоб противник був змушений маневрувати, відтягувати резерви і закривати оборону там, де ми нав'яжемо", — зазначив Костенко.

Він пояснив, що питання контрнаступу українських захисників на двох напрямках залежить від трьох складових. Перше – погодні умови, друге – достатня кількість боєкомплектів, третє – резерви.

"Тільки вони будуть готові — до цього треба приступати, і це врятує, зокрема, і Бахмут, і багато інших напрямів", — резюмував Костенко.

Росіяни змушені нас зараз сконцентруватися на Бахмуті, потім, можливо, вони зосередять додаткові зусилля в районі Авдіївки.

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що поки вся увага прикута до битви за Бахмут на інших ділянках фронту можуть відбутися битви, які вплинуть на подальший перебіг війни.

"Треба звернути увагу на північний і південний фланг східного фронту. Йдеться про Дворічну Харківську область, бо це фактично нависання над Куп'янськом. Противник розглядає цей напрямок як надзвичайно важливий. Другий напрямок, критично важливий як для України, так і для Росії — Вугледарський "У разі успіху росіян вони виходять фактично на межі Дніпропетровської області. У разі нашого успіху ми можемо вийти навіть на околиці Маріуполя, таким чином виконавши наше стратегічне завдання — розрубавши сухопутний коридор", — зазначив експерт.

За його словами, хоча топ-темою залишається Бахмут на інших вищезгаданих напрямках практично безперервно йдуть запеклі, перемога в яких важлива як для нас, так і для росіян.

Сергій Грабський зазначив, що за інтенсивністю боїв із Бахмутом можна віднести бої за Мар'їнку, де йдуть запеклі битви. ЗСУ тримає оборону і не дають супротивникові прорвати фронт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм китайським колегою: якою обіцянку дав Китай.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини