Головна Новини Суспільство Війна з Росією Є привід для хвилювання: що означатиме втрата Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

Є привід для хвилювання: що означатиме втрата Авдіївки

Захоплення ворогом Авдіївки створить загрозу для всього фронту на Донбасі

9 грудня 2023, 23:34
Поділіться публікацією:








Якщо Збройні сили України втратять контроль над містом Авдіївка Донецької області, виникне загроза для всього фронту на Донбасі. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан, передає портал "Коментарі".

Є привід для хвилювання: що означатиме втрата Авдіївки

ЗСУ продовжують обороняти Авдіївку. Фото з відкритих джерел

За словами Романа Світана, окупація Авдіївки, яка розміщена на висоті, небезпечна тим, що потім ворог зможе захопити чималі території Донбасу.

Військовий експерт пояснив, що східна частина Авдіївки та промислова зона міста є панівною висотою, яку окупанти хочуть захопити, щоби отримати можливість просунутися суттєво вперед.

"Якщо ЗСУ будуть відходити з висот на сході Авдіївки, то доведеться тоді відійти десь на 20 км на захід, аж до другої лінії оборони Карлівка — Очеретине. Тобто нам доведеться відійти до наступних висот, бо в низинах ми не втримаємося", — розповів Роман Світан.

При цьому, за словами військового експерта, відхід на 20 км створить загрозу захоплення російськими загарбниками Вугледара і Мар'їнки. 

"Якщо ми посиплемося з Авдіївки, росіяни натиснуть по повній з Мар'їнки до Курахового та з Вугледара до Курахового. Тобто вони хочуть скласти фронт. Окупанти готуються до того, що у нас посипеться фронт. Якщо наш фронт обвалиться і ми підемо на другу лінію оборони, нам потім доведеться повертатись назад на висоту, втрачаючи велику кількість людей і техніки", — резюмував Роман Світан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські захисники контратакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу, змусивши окупантів відступити із двох передових позицій. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 грудня, вказують на те, що українські сили просунулися на схід від ділянки залізниці на північ від Авдіївського коксохімічного заводу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини