Головна Новини Суспільство Війна з Росією Є лише два шляхи – як потрапити з окупованих територій до України: пояснення Верещук
commentss НОВИНИ Всі новини

Є лише два шляхи – як потрапити з окупованих територій до України: пояснення Верещук

Ірина Верещук повідомила, що виїхати з окупованих територій можна через Сумську область та Білорусь.

10 серпня 2023, 13:15 comments2102
Поділіться публікацією:

В Україні триває повномасштабна війна з РФ і, логічно, що пункти пропуску, які раніше працювали з країною-агресором, закриті. Але є два гуманітарні коридори, які відкриті у Сумській та Волинській областях. Лише через них українські громадяни можуть потрапити до України. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповіла міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Є лише два шляхи – як потрапити з окупованих територій до України: пояснення Верещук

Ірина Верещук. Фото: із відкритих джерел

"Колотилівка – Покровка (Ред. – гуманітарний коридор через Сумську область) – це маленький струмок можливості, і люди їдуть. Небагато, не мало, але 150 людей на день, за добу, у світловий день перетинає кордон", – розповіла Ірина Верещук.

Вона уточнила, йдеться лише про те, щоби в'їхати в Україну. На зворотний шлях гуманітарний коридор не працює, бо кордони з Росією в України закриті. Немає жодної співпраці з ворожою країною.

За словами Ірини Верещук, ще один гуманітарний коридор працює на Волині, на кордоні з Білоруссю. Українці, які прийняли рішення виїхати з окупації через Білорусь, можуть потрапити в Україну через Доманово – Мокрани.

Міністр зазначила, що росіяни довгий час не давали згоди на роботу гуманітарного коридору через Сумську область, але нещодавно він все ж таки запрацював. Після того, як люди перетинають кордон, їх забезпечують транспортом та доставляють до міста Суми. І вже з цього обласного центру відправляють далі до столиці, де надають грошову допомогу, житло чи допомагають дістатись в інші регіони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Путін та Володимир Зеленський за одним столом: Дмитро Кулеба відповів – чи це можливо вже цього року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини