Головна Новини Суспільство Війна з Росією Джонсон та п’ять ексміністрів оборони Британії просять США дозволити Україні бити по РФ: що вирішив Байден
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон та п’ять ексміністрів оборони Британії просять США дозволити Україні бити по РФ: що вирішив Байден

Стармер прилетів до Вашингтона для переговорів із президентом Байденом у п’ятницю

15 вересня 2024, 11:55
Поділіться публікацією:

 Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон разом із п'ятьма ексміністрами оборони закликали теперішнього прем'єра Кіра Стармера дозволити Україні використовувати ракети великої дальності Storm Shadow для атак на Росію, навіть без підтримки США. Про це повідомляє британське видання The Sunday Times.

 Джонсон та п’ять ексміністрів оборони Британії просять США дозволити Україні бити по РФ: що вирішив Байден

Борис Джонсон (фото з відкритих джерел)

Ексміністр оборони Бен Уоллес наголосив, що зволікання може призвести до "умиротворення" Кремля. Борис Джонсон також підтримав цю позицію, заявивши, що "немає жодних підстав для зволікання".

Зазначається, що Стармер нещодавно провів переговори з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні, де обговорював звернення президента України Володимира Зеленського щодо дозволу на використання британських ракет. Ці переговори, які тривали 90 хвилин, були описані як "дуже відкриті" стосовно важливих рішень, які доведеться прийняти.

Проте, адміністрація Байдена поки що вирішила зачекати на представлення Зеленським свого "плану перемоги".

"Але Байден і його команда дали зрозуміти, що вони хочуть почекати, поки Зеленський не представить свій "план перемоги", - додали в повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський готовий до локальної заморозки війниПрезидент України Володимир Зеленський планує протягом найближчих тижнів відвідати Сполучені Штати, щоб представити свій "план перемоги" президенту Джо Байдену, а також кандидатам у президенти. Як повідомляє видання Bild, одним із пунктів цього плану є можливість введення режиму припинення вогню на окремих ділянках фронту.

Зазначається, що серед ключових вимог у "плані перемоги" міститься прохання дозволити Україні використовувати західну зброю для атак у глибоких районах території Росії. Крім того, план передбачає готовність України розглянути варіант локального припинення вогню на певних ділянках фронту, що може означати тимчасове заморожування ситуації на цих територіях.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини