Головна Новини Суспільство Війна з Росією Суд оголосив вирок двом адміністраторам Telegram-каналів про місця видачі повісток
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд оголосив вирок двом адміністраторам Telegram-каналів про місця видачі повісток

Суд оголосив вирок адміністраторам Telegram-каналів, які розповсюджували інформацію про видачу повісток працівниками ТЦК.

1 серпня 2023, 11:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Двоє адміністраторів Telegram-каналів у Черкаській області, які розповсюджували інформацію щодо видачі повісток отримали свій вирок — 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу прокуратури Черкащини.

Суд оголосив вирок двом адміністраторам Telegram-каналів про місця видачі повісток

Адміністраторам Telegram-каналів оголосили вирок за інформацію про місця видачі повісток

Прокурори Черкаської області довели у суді причетність двох громадян України, які перешкоджали діяльності ЗСУ. Жителі Черкащини створили та адміністрували кілька тематичних Telegram-каналів, які інформували суспільство про місце видачі повісток працівниками ТЦК. Таким чином адміністратори Telegram-каналів розповсюджували інформацію, що давала змогу ухилятись українцям від вручення повісток в умовах воєнного стану.

"Вироком суду обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з одночасним встановленням іспитового строку". – йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Черкащини.

Прокуратура в Черкаській області повідомила, що обидва чоловіки, які розповсюджували інформацію щодо видачі повісток у Telegram-каналах визнали свою провину та заявили про недопущення такої практики у майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування серед українців щодо того, чи потрібно державі втручатись в роботу застосунку Telegram. Група депутатів створила законопроєкт № 9223, який передбачає кримінальну відповідальність за розповсюдження інформації, яка може бути загрозою для національної безпеки України.

Також "Коментарі" писали, що з'явились перші наслідки для майора ТЦК, який побив дружину військового.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини