Головна Новини Суспільство Війна з Росією Двохсоті російські солдати вигідніші російському командуванню, ніж трьохсоті, - Коваленко
commentss НОВИНИ Всі новини

Двохсоті російські солдати вигідніші російському командуванню, ніж трьохсоті, - Коваленко

На безвісти зниклих солдат в РФ виплати взагалі не дають родичам

26 квітня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Для російського командування вигідніші їхні мертві солдати, ніж поранені на війні проти України, які повертаються назад із фронту. Про це сьогодні, в Телеефірі заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, пишуть "Коментарі".

Двохсоті російські солдати вигідніші російському командуванню, ніж трьохсоті, - Коваленко

Армії РФ вигідніші вбиті солдати, аніж поранені

Так він прокоментував інформацію Генштабу ЗСУ, що Росія не пропустила із зони бойових дій на свою територію 14 вантажівок із пораненими своїми мобілізованими. У підсумку багато з них стали двохсотими, так і не отримавши медичної допомоги.

“Тут питання ще виникає з логістикою, з можливостями забезпечення. Плюс, крім усього іншого, є питання щодо виплат. Відомі факти, коли виплати двохсотим критично затримуються і взагалі не видаються, не здійснюються. Тобто деякі сім’ї, у яких були ліквідовані їхні сини, чоловіки в Україні, вони по пів року і більше очікують виплат, а компенсація не приходить. Своєю чергою, з пораненим проблем більше, а виплата менша, приблизно в 2,5 раза залежно від тяжкості поранення. Але поранений може домагатися цієї виплати гарантовано і відстоювати свої права. І водночас ще й розводити скандали про те, що йому не видають належну виплату за поранення. Тому зараз двохсоті якоюсь мірою вигідніші російському командуванню, ніж 300-ті”, — сказав Коваленко.

Також оглядач прокоментував думку експертів, що Росії дуже вигідні не просто 200-ті, а 200-ті, смерть яких не зареєстрована, і які вважаються зниклими безвісти, оскільки на них гроші платяться, осідають у чиїхось командирських кишенях. Гроші чималі, і що більше таких незареєстрованих 200-х, то більше хтось із російського командування багатіє.

“Так, вони розкидані по полях, починаючи від Сватового і закінчуючи лівобережною Херсонською областю. Таких дуже багато “добрив” у наших чорноземах. І справді на цьому заробляють як командування, так і загалом бюджет економить таким чином. Тому що, одна справа, коли ти можеш виплачувати протягом місяця 220-240 тисяч за мертву душу, а зовсім інша справа, коли тобі потрібно одноразово виплатити 7,5-8 млн залежно від звання. Порівняльна економія”, — каже Олександр Коваленко.

Як писали "Коментарі", Україна співпрацює з Федеральним бюро розслідувань США та американськими компаніями для збирання доказів воєнних злочинів росіян.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що у Росії біля кордонів НАТО розбився МіГ-31.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини