Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дві супердержави відмовляють Путіну. Росія шукає альтернативи
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві супердержави відмовляють Путіну. Росія шукає альтернативи

Європейський Союз з 5 лютого забороняє імпорт російських нафтопродуктів. Путін міг би продавати їх в Індію та Китай, але дві супердержави не погодяться на такий крок. Тепер Кремль шукає альтернативні варіанти.

29 січня 2023, 10:12 comments5771
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кремль не зможе розраховувати на допомогу Китаю та Індії в послабленні наслідків нових санкцій, цього разу щодо імпорту російських нафтопродуктів, які Євросоюз запровадить 5 лютого. Хоча Китай та Індія купують дешеву російську нафту, вони не будуть купувати російське готове паливо, оскільки є експортерами цього продукту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Business Insider.

Дві супердержави відмовляють Путіну. Росія шукає альтернативи

Путін, Моді та Сі на зустрічі ШОС. Фото з відкритих джерел

Європейський Союз запровадить заборону з 5 лютого на імпорт російських нафтопродуктів, включно з дизелем та бензином. Цього разу Китай та Індія не прийдуть на допомогу Путіну. Обидві країни під час санкцій проти РФ, продовжували купувати неочищену нафту зниженими цінами у Росії.

"Обидві країни є експортерами продукції, тому їм немає потреби імпортувати більше", — сказав провідний аналітик сирої нафти Kpler Віктор Катона.

Китай та Індія виробляють паливо на власних нафтопереробних заводах, які можуть потім потрапляти на ринок Європи. Цей механізм вже  працює, адже до попри більшу вартість та час доставки до Латвії вже прямує китайське судно з паливом.

Обидві країни можуть виграти від заборони на російське паливо. Китай та Індія отримають більше можливостей для додаткових угод про постачання власного палива, адже Росія випаде з ринку.

Таким чином Росія змушена шукати альтернативи для своїх підсанкційних товарів.

"Натомість російське паливо може знайти покупців у Сінгапурі та Об’єднаних Арабських Еміратах, а потім відправитися звідти на азійські ринки. Російська продукція також може надходити до Західної Африки та Латинської Америки, тоді як Європа, швидше за все, почне завантажувати більше дизельного пального зі США та Азії", — сказав Катона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США звинувачує Китай у допомозі Росії у війні проти України.

Також "Коментарі" писали про Кремль, який обурений тим, що не отримав запрошення для своїх дипломатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини