Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дві країни врятували Росію від "порохового голоду": ЗМІ дізналися, хто і як допогає Кремлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни врятували Росію від "порохового голоду": ЗМІ дізналися, хто і як допогає Кремлю

КНДР постачає в Росію готові боєприпаси, а Туреччина допомагає агресору сировиною для збройового пороху.

31 січня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

Виробники Туреччини та  Китаю  внесли  чималий внесок у  збільшення виробництва боєприпасів в РФ, поставляючи  туди  необхідну сировину . Про це говорять митні декларації, які проаналізували журналісти  видання The Moscow Times.

Дві країни врятували Росію від "порохового голоду": ЗМІ дізналися, хто і як допогає Кремлю

Китай і Туреччина врятували Росію від порохового голоду (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Вони  повідомляють, що  в Росії  змогли  істотно  збільшити імпорт нітроцелюлози,  не зважаючи на запроваджені проти неї санкції. Головні  постачальники — це  компанії  двох країн — Туреччини і  Китаю. 

"З урахуванням закупленої в країнах СНД бавовняної целюлози, яку можна переробити в нітроцелюлозу, за минулий рік Росія таким чином могла зробити начинку приблизно для 700 тисяч артилерійських снарядів", – інформує медіа.

The Moscow Times  стверджує, що РФ  має від Туреччини  майже  половину  всього  імпорту нітроцелюлози, натомість від  китайських виробників  –  тільки  близько третини.

З Туреччини представники російських компаній  в  минулому  році  завезли понад 1,8 тис. тонн нітроцелюлози: 27%  цієї речовини  було  вироблено в Таїланді, 6% в Німеччині,  все інше нібито в самій Туреччині.   

При цьому, поставки через треті країни позначились на ціні. Якщо  в 2021 році один кілограм нітроцелюлози вартував в РФ  близько 2,9 долара, а в 2023 році — ціна становила  більше 4 доларів. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Боррель розповів, скільки Україна отримає снарядів до березня. Україна до березня отримає не всі снаряди, які їй були обіцяні Європейським Союзом, про це повідомив віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель. 

За його словами, на даний момент Україні, починаючи з березня 2023 року, було надано 330 тис снарядів з обіцяного мільйона. Переважно ці снаряди були передані із європейських запасів.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини