Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дуда заявив, що Польща передасть Україні всі свої Міг-29: про яку кількість ідеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда заявив, що Польща передасть Україні всі свої Міг-29: про яку кількість ідеться

Україна вже отримала 4 польські Миги, ще 4 передадуть пізніше. Але й цим справа не обмежиться

5 квітня 2023, 17:40 comments1019
Поділіться публікацією:

Україна може розраховувати, що отримає від Польщі 8 винищувачів МІГ-29. З них 4 вже передані нещодавно, ще 4 готують до відправки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на спільній прес-конференції з Володимиром Зеленським у Варшаві.

Дуда заявив, що Польща передасть Україні всі свої Міг-29: про яку кількість ідеться

МіГ-29 . Фото: з відкритих джерел

За словами польського лідера, цими літаками справа, швидше за все, не обмежиться, і Польща продовжуватиме передавати Україні свої старі літаки.

"Ми готові, я говорив про це з президентом [Ред. — України], передати ще шість, які зараз готуються для цього. Ми припускаємо, що вони можуть бути передані незабаром", — заявив Дуда.

Президент Польщі наголосив, що навіть після цього на озброєнні армії Польщі залишиться кілька радянських Мигів. Але ці літаки раніше вже пройшли модернізацію і були адаптовані до стандартів НАТО у зв'язку та взаємодії для участі в спільних місіях Альянсу.

"Ці Міги нам ще знадобляться, але вони будуть розведені новими літаками, які надійдуть у наше розпорядження... Я вважаю, що в майбутньому ми зможемо передати весь наш парк літаків МіГ-29, який залишився, якщо це буде потрібно. З погляду їх передачі буде потрібна згода союзників, насамперед США", – розповів Дуда.

За словами спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, наразі на озброєнні української армії є п'ять винищувальних бригад, укомплектованих Су-27 та МіГ-29. Проте все це радянська техніка, яка застаріла морально та фізично зносилася.

Спікер зазначає, що передача Україні Мигов, які раніше стояли на озброєнні армій Польщі та Словаччини, дещо посилить українські Повітряні сили, але не призведе до їхньої якісної зміни. Для цього потрібні сучасніші західні винищувачі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — дискусії закінчилися: Словаччина визначилася щодо передачі Україні 13 винищувачів МіГ-29.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини