Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дрони, що атакують Україну, створені на західних технологіях: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрони, що атакують Україну, створені на західних технологіях: ЗМІ дізналися деталі

За інформацією CNN, іранські дрони, що атакують Україну, створені на вкрадених західних технологіях

28 квітня 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

Нове дослідження показало, як Іран побудував потужну збройову промисловість на основі західних технологій і як ця технологія використовується Росією проти українських міст. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Дрони, що атакують Україну, створені на західних технологіях: ЗМІ дізналися деталі

Іранські безпілотники. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що британська організація Conflict Armament Research (CAR), яка займається дослідженням компонентів зброї, встановила, що безпілотники Shahed-136, продані Росії Іраном, оснащені двигуном, заснованим на німецькій технології, незаконно отриманій Іраном майже 20 років тому.

Висновок, зроблений у результаті детального вивчення компонентів, виявлених в Україні та переданий CNN, наголошує на здатності Ірану імітувати та витончено використовувати військові технології, отримані ним незаконним шляхом. Західні офіційні особи також стурбовані тим, що Росія може поділитися з іранцями зброєю та технікою західного виробництва, отриманою на полі бою в Україні. Поки що немає твердих доказів того, що це сталося.

Видання зазначає, що співпраця Тегерана та Москви суттєво посилилася. Росії потрібні іранські безпілотники та балістичні ракети; Іран хоче російських інвестицій та торгівлі. За словами іранських офіційних осіб, за останній рік Росія стала найбільшим іноземним інвестором Ірану. А для росіян іранські безпілотники є вигідною заміною набагато дорожчим ракетам, запаси яких, за словами західних офіційних осіб, виснажуються. Експерти вважають, що, наприклад, "Шахед-186" коштує близько 20 тисяч доларів, що становить незначну частку вартості крилатої ракети "Калібр".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Туреччина не збирається вводити санкції проти Росії — що може змінитися після виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини