Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дрони-камікадзе, на які скидалися українці, успішно нищать російську техніку на передовій
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрони-камікадзе, на які скидалися українці, успішно нищать російську техніку на передовій

Волонтери зібрали гроші на 14 коптерів, які необхідні для виконання завдань Центром спеціальних операцій

12 січня 2023, 23:29
Поділіться публікацією:

Про це повідомляється на Facebook-сторінці волонтерського штабу "Українська команда", пишуть "Коментарі".

Дрони-камікадзе, на які скидалися українці, успішно нищать російську техніку на передовій

Дрони-камікадзе нищать російську техніку на передовій

"Завдяки вашим донатам ми змогли зібрати понад 2 мільйони гривень і замовити у вітчизняних виробників 14 коптерів, які необхідні для виконання завдань Центром спеціальних операцій. Напередодні Нового року дрони-камікадзе відправились з Вінниці на передову, на один з найгарячіших напрямків, і вже успішно палять техніку росіян", — йдеться у повідомленні.

Бійці Центру спеціальних операцій кажуть, що за допомогою цих коптерів виконують бойові завдання, захищають нашу Україну і повернуться додому живими та неушкодженими. Волонтерський штаб "Українська команда" в грудні оголосив збір "На злих птахів" — вітчизняні дрони-камікадзе, які допомагають українським бійцям нищити техніку окупантів.

Як писали "Коментарі", ЗСУ матиме українські дрони. На розробку і виробництво ударних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) дальнього радіуса дії може знадобитися від 6 місяців до року. Україна почала розробку новітніх, які покликані вражати дрони-камікадзе іранського виробництва. Про це нещодавно заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. “Міністр згадував так звані тактичні дрони, які завдають удару на глибину бойових порядків у тактичній зоні оборони або тактичній зоні противника. На такі апарати, в принципі, може піти, маючи вже досвід виробництва аналогічних машин, від 3 до 6 місяців. Якщо ми говоримо про дрони, які здатні нести і боєприпаси на відстані 100-200, 300, 500 км, навіть до 1000 км, то, безумовно, ідеться про виробництво та розробку машин, на які може піти від пів року до року”, — сказав Грабський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини