Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дозвіл з одночасною забороною: на Заході думають, як обмежити удари по РФ їх зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Дозвіл з одночасною забороною: на Заході думають, як обмежити удари по РФ їх зброєю

На Заході дискують над тим, яким чином обмежити Україну в ударах по РФ, якщо їй дозволять це робити

12 вересня 2024, 13:46
Поділіться публікацією:

Україна невдовзі може отримати дозвіл від США та, автоматично, Великої Британії на використання далекобійної зброї по території Росії, заявив в ефірі 24 каналу колишній співробітник СБУ Іван Ступак. Втім, за його словами, наразі продовжуються активні обговорення, які стосуються певних питань цієї теми.

Дозвіл з одночасною забороною: на Заході думають, як обмежити удари по РФ їх зброєю

Війна в Україні

Як зазначив Ступак, на Заході ведуться дискусії щодо того, чи зможе Україна без обмежень застосовувати західну зброю, або ж будуть встановлені певні ліміти. Наприклад, може виникнути необхідність узгоджувати зі США, Великою Британією та іншими союзниками конкретний перелік цілей для ударів на території Росії та максимальну відстань їх застосування.

"Зрозуміло, що це буде більш як 100 кілометрів. Але, найімовірніше, менш як 300 кілометрів, десь посередині. Або, можливо, буде якийсь ліміт по російських регіонах. До прикладу, можна використовувати ракети в Бєлгородській, Курській та Брянській областях. Не можна: по Воронежу, Тулі, Липецьку", — відзначив Ступак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський відзначив, що він оптимістично налаштований щодо питання надання Україні дозволу бити вглиб Росії західною зброєю, втім, він все ж таки визнав, що тільки його оптимізму в цьому питанні замало, потрібно щоб такий оптиміст був і у Сполучених Штатів.

Також "Коментарі" розповідали, що західні союзники новину про удари по РФ будуть подавати обмеженими порціями і поетапно. Так би мовити розтягнуть задоволення на певний час. Спочатку можуть сказати, що рішення буде ухвалення найближчим часом, але без конкретики. На другому етапі президент США і прем’єр-міністр Великобританії можуть сказати, що Україна отримує дозвіл бити по території РФ британськими далекобійними ракетами. Ну а про таке саме використання американських далекобійних ракет, але по чітко визначеним і узгодженим з США цілям, може бути заявлено під час зустрічі президентів США і України в Сполучених Штатах в другій половині вересня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини