Головна Новини Суспільство Війна з Росією Добровольці масово звертаються до центрів рекрутингу: у якому місті найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Добровольці масово звертаються до центрів рекрутингу: у якому місті найбільше

Центри рекрутингу однієї з областей – в лідерах за кількістю звернень

сьогодні, 08:16
Поділіться публікацією:

Минулого тижня до центрів рекрутингу по усій країні звернулися 956 добровольців. З яких 17,3% — на Харківщині, 15,9% – на Дніпропетровщині, 14,9% — в Києві. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Добровольці масово звертаються до центрів рекрутингу: у якому місті найбільше

Ілюстративне фото

Загалом від початку роботи центрів до них звернулося 21 910 осіб. З яких розглядаються як потенційні кандидати до Сил оборони України 5 415 людей.

Мета центрів рекрутингу – осучаснити процес залучення громадян до армії та запропонувати охочим можливість широкого застосування цивільних навичок у протистоянні ворожій агресії. Алгоритм рекрутингу, розроблений Генеральним штабом та Міністерством оборони України, дозволяє зробити підбір посади для кандидатів максимально доступним і передбачуваним. Центри рекрутингу не мають стосунку до структур ТЦК та СП, а самі рекрутери не є військовослужбовцями і не можуть вручати відвідувачам повістки.

Добровольці масово звертаються до центрів рекрутингу: у якому місті найбільше - фото 2
Добровольці масово звертаються до центрів рекрутингу: у якому місті найбільше - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Військовозобов’язаних мобілізують, попри бронювання: юрист про цинічну практику

Працівники ТЦК, попри наявність бронювання, мобілізують військовозобов'язаних. Суди ухвалюють рішення щодо незаконної мобілізації, однак поки людина отримає його, вона має служити. Про це розповів військовий юрист Роман Лихачов в ефірі “Київ24”, повідомляє портал “Коментарі”. 

За словами юриста, є відповідні судові рішення про те, що заброньованого мобілізували незаконно. Він переконаний, що потрібно шукати справедливі шляхи балансу між необхідністю мобілізації і бронюванням, щоб не було в зловживань.

“Багато випадків, коли людей з бронюванням все одно призивають до війська. У мене таких звернень дуже багато насправді і те, що люди недооформляють документи. Також є випадки мобілізації, через те, що у ТЦК є план”, — зазначив він.  За словами адвоката, є і судові рішення, що заброньованого призвали незаконно, однак людина отримає це рішення через рік, півтора, і весь цей час вона буде служити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини