Головна Новини Суспільство Війна з Росією До якого місяця у нас ще можуть бути територіальні втрати: коли розпочнуться переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

До якого місяця у нас ще можуть бути територіальні втрати: коли розпочнуться переговори

Перелом на користь України може статися восени-взимку цього року

1 серпня 2024, 10:10 comments1671
Поділіться публікацією:

Якщо проаналізувати заяви, які активно поширюються в інформаційному полі та те, що є в реальності, зокрема на фронті, то про жодні переговори щодо припинення війни в Україні наразі не йдеться. Більше того росіяни не приховують намірів окупувати якомога більше української землі. Скільки така ситуація ще може продовжуватися? Коли реально можуть розпочатися переговори з РФ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

До якого місяця у нас ще можуть бути територіальні втрати: коли розпочнуться переговори

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нашим військовим дуже важко

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі телемарафону висловив думку, що до жовтня ще можуть бути територіальні втрати України.

Експерт підкреслив, що на все, що зараз відбувається на сході України, треба дивитися виключно із стратегічної точки зору. Ми зараз в такому несприятливо зовнішньо-політичному періоді, коли кожен чомусь вважає за потрібне диктувати нам свою волю і схиляти до домовленості або перемовин з росіянами на  невигідних нам умовах. Те, що відбувається на полі бою, в таких ситуаціях вважається, що це накопичення "аргументів" для позицій, зазначив Іван Киричевський.

"Якщо дивитись далі, то з однієї сторони, справді, те, що нашим військовим важко через те, що росіяни на певних важливих точках масштабують свої атаки, – це безумовно складний емоційний момент. Те, що при цьому фіксується, що ворог навіть окуповує певні території – це теж складний емоційний момент. Але якщо дивитися далі, то ми до квітня 2024 р. були пів року без регулярної військової допомоги від США. Таке відставання по ресурсам, воно в кращому випадку за півроку вдасться наздогнати", — говорить експерт.

Киричевський зауважив, що ворог зараз намагається просуватись на дуже складні точки, зокрема прорватись до траси між Покровськом і містом Костянтинівка. Це надзвичайно складно.

Тому, за його словами, не зважаючи на те, які зараз сумні новини можуть повідомляти аналітики DeepState, росіяни до досягнення своєї проміжної стратегічної мети у  цій війні — окупація всього Донбасу, приблизно настільки ж далекі, як і в травні 2022 року.

Наразі ситуація, коли у росіян закінчується запал

Ветеран російсько-української війни, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі телеканалу Еспресо заявив, що він притримується думки, що сьогодні ще не настав час для переговорів України та Росії.

Він наголосив, що перемовини з Росією мають бути, але сьогодні це не на часі. При цьому додав, що рано чи пізно нам доведеться ці перемовини вести.

"Невеликі шанси, що війна закінчиться так, що взагалі переговори будуть непотрібні. Але зараз точно ще не часі. Наразі ситуація, коли у росіян закінчується запал, або якщо казати про військову машину, то бензин в ній закінчується, але він ще тільки почав закінчуватися. В нас навпаки. Ми на злеті, але не стрімкому, а скоріше це вповзання на гору. І, звичайно, перемовини треба вести, коли ми поміняємося з росіянами місцями", — сказав Дикий.

За його словами, час перемовин дозріє, коли буде вже абсолютно очевидно для всіх, що далі час працює тільки на Україну, а в росіян все йде гірше і гірше.

"Цей перелом станеться. Він станеться десь восени чи взимку цього року. Це ще місяці дуже тяжкої праці. Але цей перелом вже помітний, вже вимальовується і якраз найгірша помилка, яку ми можемо зробити, то просто трошечки не дотягнути, а взяти і "здутися" першими", — підкреслив Дикий.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чого чекати на фронті протягом найближчих місяців: коли закриється "вікно можливостей".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини