Головна Новини Суспільство Війна з Росією До якого місяця контрнаступ ЗСУ має «вікно можливостей» - що буде потім
commentss НОВИНИ Всі новини

До якого місяця контрнаступ ЗСУ має «вікно можливостей» - що буде потім

У разі певних успіхів Україні можуть надати зброю, яка допоможе ЗСУ закінчити війну

5 липня 2023, 09:40
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що контрнаступ все ще не може набрати очікуваного багатьма українцями темпу, просування українських захисників все-таки є. Про це говорять не лише у Міноборони РФ, а й західні аналітики. Проте перший місяць літа вже позаду, пішов другий. Скільки часу в української армії для контрнаступу? Яке завдання зараз виконують наші військові, продавлюючи оборону ворога? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, зібравши думки експертів.

До якого місяця контрнаступ ЗСУ має «вікно можливостей» - що буде потім

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Україна поки що залежить від волі союзників, оскільки ті постачають їй зараз патрони та снаряди

Екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю "Radio NV" заявив, що в українських захисників часу приблизно до жовтня. Є надія, що, продемонструвавши за цей час певні успіхи на полі бою, ми отримаємо більш потужне озброєння від західних партнерів.

За словами Євгена Дикого, "вікно можливостей" українського контрнаступу до жовтня, про це "дають зрозуміти" на Заході.

Екс-командир роти батальйону "Айдар" наголосив, що у разі певних успіхів Україні можуть надати зброю, яка допоможе ЗСУ закінчити війну. Але якщо результатів на той час українська армія не продемонструє, Київ схилятимуть до заморожування конфлікту. У такому разі здобуде перемогу російська пропаганда, що просувається теза про так звану "бойову нічию".

"Що обидві сторони вже зробили максимум можливого, отримали максимум можливих результатів, все одно вже ні ми, ні росіяни нічого не доб'ємося, то який сенс просто гробити людей роками на одній і тій же лінії фронту, краще на цій лінії фронту просто "перестати стріляти", — сказав Дикий.

Якихось швидких проривів за прикладом Харківської операції чекати не варто

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що основним завданням українських захисників зараз є продавлювання смуги забезпечення та вихід до другої лінії оборони росіян.

Експерт підкреслив, що смуга забезпечення найщільніше укладена мінами.

"Далі мета – вихід до другої лінії оборони. По ряду локацій, по ряду напрямків ми дуже близькі до цього. Де-не-де є безпосередньо вже зіткнення з другою лінією оборони. І коли будуть вирівняні всі фланги, тоді можна говорити про залучення основної ударної групи ", — заявив Коваленко.

За його інформацією, Генштаб досі не віддав команду основним резервам вступати у бій. Досі на фронті є виключно підрозділи обмеженого функціоналу. Коли командування надасть наказ висуватися основній ударній групі, інтенсивність бойових дій буде набагато вищою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що чекає на путінський режим найближчі кілька місяців – чим зараз зайняті російські еліти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини