Головна Новини Суспільство Війна з Росією До яких змін вдаються окупанти на фоні наступу ЗСУ: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

До яких змін вдаються окупанти на фоні наступу ЗСУ: відповідь ISW

Загарбники усвідомили, що ефективність масованого вогню зменшується

9 вересня 2023, 08:20 comments4388
Поділіться публікацією:

Наступ Сил оборони змусив росіян змінити систему управління та командування, а також адаптувати системи РЕБ для захисту від українських безпілотників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

До яких змін вдаються окупанти на фоні наступу ЗСУ: відповідь ISW

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У звіті військових аналітиків йдеться, що "російські війська внесли помітні зміни до системи командування та управління в Україні з метою захисту командної інфраструктури та покращення обміну інформацією, хоча розгортання російських військ, ймовірно, все ще загострює проблеми із горизонтальною інтеграцією".

Тому, за даними Центру безпеки та нових технологій (CSET), російські війська перенесли штаби за межі досяжності більшості українських ударних систем та розмістили передові командні пункти за добре захищеними позиціями.

Крім того, зазначають експерти, обмеження артилерії РФ в Україні спонукають російських військових змінювати "вогневу доктрину", яка змінює обсяг обстрілів на їхню точність.

У CSET заявляють, що російські війська посилили зв'язок між розвідувальними системами та артилерійськими підрозділами для підвищення точності вогню, "оскільки окупанти стикаються з зростаючими обмеженнями щодо їх здатності використовувати масований непрямий вогонь".

За даними аналітиків, росіянам не вистачає боєприпасів для масового непрямого вогню. Це пояснюється тим, що окупанти "зазнають труднощів із транспортуванням великої кількості боєприпасів до лінії фронту і бачать, що ефективність масованих ударів зменшується".

В огляді вказують і на те, що в Королівському інституті об'єднаних служб (RUSI) заявили, що окупанти намагаються покращити сигнали за рахунок ширшого використання сервісів C2 на основі програм без особливої підготовки.

Наголошується, що війська РФ адаптують розгортання комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ). За даними RUSI, російські сили розосереджують системи "Поле-21" та розглядають їх як одноразові системи РЕБ, щоб забезпечити широкий захист від ударів українських БПЛА.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи росіяни хочуть продовжувати війну проти України — про що говорять соцопитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини