Головна Новини Суспільство Війна з Росією До цього часу не виправлена кричуща несправедливість цієї війни: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

До цього часу не виправлена кричуща несправедливість цієї війни: про що мова

Верховна Рада повинна встановити граничний термін служби у ЗСУ, щоб громадяни не купували квиток в один кінець

31 липня 2024, 13:33
Поділіться публікацією:

Терміни служби в ЗСУ потрібно терміново врегулювати на законодавчому рівні, заявив в ефірі телеканалу "Еспресо" військовий експерт Євген Дикий.

До цього часу не виправлена кричуща несправедливість цієї війни: про що мова

Війна в Україні

На його думку, зараз критично важливо встановити граничний термін служби в лавах Збройних сил України.

"Наші громадяни не мають купувати квиток в один кінець. Навпаки, вони мають розуміти, що відвоюють своє, а далі їх замінять. І скільки б не тривала ця війна, наші громадяни будуть знати, що через певний час вони зможуть повернутись додому і їх замінять ті, хто в цей час був в тилу", — відзначив Дикий.

Втім, за його словами, тут є певна послідовність. На його думку, спершу необхідно переконатись, що держава може забезпечити хороший рівень демобілізації, а вже потім можна й потрібно забезпечити нашим захисникам демобілізацію.

Експерт наголосив, що Верховна Рада має врегулювати питання граничних термінів служби в ЗСУ.

"Бо до цього часу в нас не виправлена кричуща несправедливість цієї війни. Адже складається враження, що ті люди, які пішли нас захищати у 2022 році, будуть робити це до кінця війни", — заявив Дикий.

При цьому експерт додав, що немає жодних гарантій, що можна набрати достатню кількість людей, щоб їх замінити. За його словами, Верховна Рада зробила крок в бік посилення демобілізації й цей крок дав серйозні результати.

"Далі слід зробити наступні кілька кроків. Зокрема, граничний термін служби й криміналізацію ухилення від обліку”, — додав Дикий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що законопроект про демобілізацію військових має розробити уряд, втім наразі він не надає парламенту із цього приводу жодних пропозицій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини