Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дійдуть доволі скоро до Покровська: військовослужбовець дав похмурий прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Дійдуть доволі скоро до Покровська: військовослужбовець дав похмурий прогноз

Ветеран АТО Євген Дикий прогнозує подальше просування російських військ на Покровському напрямку.

2 вересня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" та ветеран АТО Євген Дикий вважає, що російські сили у найближчі тижні дійдуть до Покровська. За його словами, Покровськ росіян будуть брати кілька місяців, якщо узагалі зможуть отримати контроль над містом.

Дійдуть доволі скоро до Покровська: військовослужбовець дав похмурий прогноз

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Євген Дикий в ефірі телеканалу "Еспресо" дав прогноз щодо наступних просувань Росії, зокрема на Покровському напрямку. За словами військового аналітика, російські війська "достатньо успішно" йдуть до Покровська.

"Вони просто дорогу до Покровська вистеляють трупами. Пам’ятаєте, вони віджали в нас колись Бахмут, тільки такою ціною, що після цього вагнери повстали... Наразі вони рівно такою ж ціною пробивають собі дорогу на Покровськ. Я б припустив, що до Покровська вони дійдуть доволі скоро, я думаю, в межах пари тижнів", — заявив Дикий. 

Військовий аналітик вказує, що армія РФ швидко просувається до населених пунктів, однак самі містечка їй складно брати під свій контроль.

"Ну, дивіться: вони свого часу дійшли до Часового Яру, це було 4 місяці тому. До Часового Яру вони дійшли приблизно так, як зараз вони йдуть до Покровська, а далі вперлись у саме місто. Так от, вони 4 місяці не можуть це одне містечко пройти, вони десь дві третини пройшли, але третина міста ще в руках захисників і боротьба йде саме за кожен окремий будинок", — говорить Дикий. 

За його словами у найближчі місяці Покровськ стане лінією фронту, тому потрібно евакуйовувати населення з міста, адже Росія буде використовувати свою тактику з авіабомбами.

"Фронт пройде по Покровську, а от далі брати Покровськ вони будуть місяцями, якщо взагалі спроможуться. Бо тут немає нічого нового: дуже важко їх стримати в чистому полі, бо будь-які укріплення польові КАБами і ФАБами виносяться дуже швидко, оцими авіабомбами", — вказує аналітик.

За словами Дикого, в міській забудові українські сили тримаються набагато довше, а росіяни зазнають значно більших втрат. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сирський прокоментував ситуацію на Покровському напрямку.

Також "Коментарі" писали, що ветеран війни пояснив, що означатиме вихід ЗСУ з Покровська. За його словами від цього міста залежить доля сходу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини