Головна Новини Суспільство Війна з Росією Діяти потрібно без зволікань: що вимагає глава МЗС Сибіга від партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Діяти потрібно без зволікань: що вимагає глава МЗС Сибіга від партнерів

Андрій Сибіга закликав партнерів діяти

сьогодні, 20:39
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до західних партнерів на тлі посилення допомоги Північної Кореї Росії. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію міністерства закордонних справ України. 

Діяти потрібно без зволікань: що вимагає глава МЗС Сибіга від партнерів

Фото портал "Коментарі"

Він наголосив, що Північна Корея підтримує російську агресію проти України зброєю та особовим складом. “Не найманцями, а регулярними підрозділами, які Москва планує використовувати як гарматне м'ясо. Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається в Європу пліч-о-пліч з Росією, і діяти без зволікань”, — наголосив очільник міністерства.

Він зазначив, що Росія вдається до серйозної ескалації своєї агресії, для цього залучає КНДР, як сторону конфлікту. “Ми вимагаємо негайної та рішучої реакції з боку євроатлантичної спільноти та світу. Найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками Плану перемоги, який представив Президент України Володимир Зеленський”, — зауважив Сибіга. 

За словами міністра, РФ масштабує свою війну. Тому, союзники мають масштабувати військову підтримку України. Серед кроків, які мають зробити партнери, Сибіга називає: 

  • зняття обмеження на далекобійні удари, 

  • перехоплення російських ракет та безпілотників над Україною, 

  • надання запрошення до НАТО,

  • збільшення інвестицій в українське виробництво озброєнь. 

“Дійте!”, — закликав Андрій Сибіга.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що президент США Джо Байден під час візиту до Німеччини не обійшов увагою питання України. У п’ятницю, 18 жовтня, він зробив відповідну заяву. До чого він закликав союзників по НАТО, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини