Головна Новини Суспільство Війна з Росією Диверсійні операції низького рівня: РФ проводить підпали в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Диверсійні операції низького рівня: РФ проводить підпали в Європі

Росія намагається посіяти страх і змусити європейські країни посилити охорону всього ланцюжка поставок зброї

26 травня 2024, 21:30
Поділіться публікацією:

Американська  розвідка  та їх союзники   говорять про  зростання чисельності диверсійних операцій  низького рівня на території Європи, які, як вони стверджують, є частиною  кампанії РФ з підриву підтримки військових дій  на території  України.

Диверсійні операції низького рівня: РФ проводить підпали в Європі

Росія проводить підпали в Європі (фото з відкритих джерел)

Як  інформує The New York Times, це, як правило, підпали чи спроби підпалів, які виникають на найрізноманітніших об'єктах, зокрема, як це було на складі в Англії чи лакофарбовому  заводі у Польщі, в будинках в Латвії та в приміщенні  магазину  Ikea в Литві.

"Хоча ці дії можуть здатися випадковими, американські та європейські чиновники, відповідальні за безпеку, кажуть, що вони є частиною узгоджених зусиль Росії щодо уповільнення поставок зброї Києву і створення видимості зростаючої європейської опозиції підтримці України. За словами чиновників, очолює цю кампанію російська військова розвідка — ГРУ", — стверджує  видання.

Зокрема,  деякі  з представників  служб безпеки  говорять, що Росія хоче спричинити страх і примусити європейські країни посилювати охорону всього ланцюжка поставок зброї, що викличе додаткові витрати і сповільнить темп поставок.

Один із перших нещодавніх актів  такого саботажу, де звинувачують  Росію, була березнева пожежа на складі в місті  Лондон. Представники служби безпеки заявляють, що бойовики ГРУ використали російську дипломатичну будівлю в Сассексі (Англія), щоб вербувати місцевих  мешканців для здійснення підпалу. Чотирьом британцям висунуто звинувачення в підпалі, а одному з них — в  допомозі  іноземній розвідці.

При цьому, використання місцевих  мешканців — це відмінна риса цієї  диверсійної кампанії. Американські та європейські посадовці говорять, що це роблять частково, щоб ускладнювати виявлення атак і створювати враження, що вони -  результат внутрішньої опозиції підтримки України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в ЄС закликали готуватися до можливої війни

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини