Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дипломат про Шольца: Може увійти в історію, а може – вляпатися
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломат про Шольца: Може увійти в історію, а може – вляпатися

Заяви канцлера Німеччини Олафа Шольца про відмову поставляти Україні ракети Taurus Україні, бо вони можуть долетіти до Москви, дивують. Про це у Фейсбуці написав колишній посол України в США Валерій Чалий, передають «Коментарі»

1 березня 2024, 10:54
Поділіться публікацією:

За словами дипломата позиція Шольца із приводу того, що німецькі ракети можуть долетіти до Москви, тому їх не дають Україні, насправді є дивною.

Дипломат про Шольца: Може увійти в історію, а може – вляпатися

Валерій Чалий

"Так і російський "Кинжал" може долетіти до Берліна",
- підкреслив дипломат.

За його словами, якщо Берлін не почне поставляти Україні далекобійні ракети у потрібній кількості, то німцям не вдасться уникнути прямого зіткнення з Росією, і вони будуть воювати.

"Канцлер Шольц може "вляпатися" в історію, а може увійти в неї, як лідер Європи. Вибір — очевидний!"
— підкреслив Валерій Чалий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про те, що крилаті ракети Taurus мають дальність польоту 500 км і при неправильному використанні вони можуть долетіти навіть до Москви і вразити там якісь цілі.

За його словами, Британія та Франція заздалегідь подбали про обмеження дальності польоту ракет, які вони передають Україні. При цьому він підкреслив, що для розгортання в Україні таких ракет як Taurus буде обов'язковою участь Німеччини і "про це не може бути й мови". При цьому Шольц заявив, що його дратують звинувачення Берліна у тому, що він не дає Україні далекобійні ракети. За його словами, Німеччина і так передає Києву дуже багато різної зброї.

Разом з тим, глава Пентагону Ллойд Остін допустив, що країни НАТО можуть напряму воювати з Росією. За його словами, це станеться, якщо Україна програє війну. Остін вважає, що на Україні Росія не зупиниться і нападе на одну із країн НАТО. На його думку, під найбільшою загрозою опиняться країни Балтії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини