Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дипломат пояснив, чому Путін не напав відкрито на Україну у 2014 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломат пояснив, чому Путін не напав відкрито на Україну у 2014 році

Російський диктатор побоювався гнівної реакції Заходу

5 серпня 2024, 08:55
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін не наказав своїй армії розпочати повномасштабне вторгнення в Україну в 2014 році, а використав натомість "сепаратистів" та "зелених чоловічків", лише тому що побоявся реакції Заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Kyiv Post розповів екс-посол Європейського Союзу в Україні Хосе Мануель Тейшейра.

Дипломат пояснив, чому Путін не напав відкрито на Україну у 2014 році

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Дипломат зазначив, що "сепаратизм" у Криму та на Донбасі розпочався у 2014 році, після відходу втечі Віктора Януковича.

"Це свідчить про те, що це було створено Путіним, який втратив надію закріпити Україну у складі Росії за допомогою Януковича, щоб збільшити нестабільність в Україні", — говорить він.

Хосе Мануель Тейшейра акцентує увагу на тому, що на Донбасі "сепаратистське повстання" почалося не в момент здобуття Україною незалежності, а лише у 2014 році, так само і в Криму.

"Якби ці регіони справді почувалися частиною "російського світу", вони б спробували відійти від України до Росії, коли СРСР розпався — як це зробили інші колишні радянські регіони". — зазначає Тейшейра.

Він пояснює, що на той час Путін не наважився на відкриту війну через страх перед Заходом.

"Путін використав "повстанців" та "зелених чоловічків" у 2014 році, бо все ще побоювався реакції Заходу. До 2022 року Путін переконав себе в тому, що Захід не відреагує на його вторгнення в Україну, оскільки у 2014 році він не зіткнувся з наслідками і вирішив, що це зійде йому з рук", — пояснює екс-посол.

При цьому він зазначив, що тільки вторгнення в Україну в 2022 році пробудило європейців до усвідомлення реальної загрози Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, чому на Заході досі не наказали на ліквідацію Путіна і чи готові його прийняти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини