Головна Новини Суспільство Війна з Росією Деяких студентів в Україні переведуть на бюджет: хто отримає пільгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Деяких студентів в Україні переведуть на бюджет: хто отримає пільгу

Частину студентів вишів переведуть на бюджет

12 жовтня 2022, 18:15
Поділіться публікацією:

Деякі категорії українських студентів можуть отримати пільгу від держави, зокрема, перейти на бюджетну форму навчання у вищі. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на пресслужбу Мінреінтеграції.

Деяких студентів в Україні переведуть на бюджет: хто отримає пільгу

Деяких студентів можуть перевести на бюджет (фото з відкритих джерел)

12 жовтня Кабінет міністрів України прийняв відповідну постанову. У документі йдеться, що перевестись на бюджет можуть такі категорії студентів: особи, які проживають на тимчасово окупованій території, території проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), внутрішньо переміщені особи, які виїхали з таких територій. А ще — діти загиблих військовослужбовців, учасники бойових дій, українці, що отримали інвалідність на війні та їх діти.

Постанова Кабміну також визначить механізм переведення на бюджетне навчання студентів, які здобувають фахову передвищу чи вищу освіту, зараховані до закладів фахової передвищої (вищої освіти) державної, приватної форми власності в минулих роках на контрактних умовах.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, скільки у вас стажу та на яку пенсію претендуєте. У Мінцифри прозвітували про старт ще однієї послуги для українців, яка може стати корисною. У додатку "Дія" у кілька кліків можна перевірити свій страховий стаж. Це може знадобитись тим, хто збирається на пенсію, змінює роботу або йде на лікарняний. Довідки ОК-5 та ОК-7 може згенерувати у свій смартфон будь-який користувач "Дії". Про те, що послуга з доступу до довідок ОК-5 та ОК-7 про страховий стаж зручна та потрібна, свідчить той факт, що лише за три дні українці подали понад 75 тисяч заявок до реєстрів через додаток "Дія". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/minre_ua/1809
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини