Головна Новини Суспільство Війна з Росією Десятки тисяч військових: в ЗСУ розповіли, скільки сил РФ є біля Часового Яру
commentss НОВИНИ Всі новини

Десятки тисяч військових: в ЗСУ розповіли, скільки сил РФ є біля Часового Яру

Російське військове командування сконцентрувало на Часовоярівському напрямку від 20 до 25 тисяч військовослужбовців РФ

5 травня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

Спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин  наголосив, що російські  загарбники  хочуть прорвати позиції ЗСУ та  перехопити стратегічну ініціативу у війні. Але, ситуацію контролюють  Сили оборони. Про це він  сказав в ефірі телемарафону.

Десятки тисяч військових: в ЗСУ розповіли, скільки сил РФ є біля Часового Яру

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел)

"Найгарячіші напрямки це Авдіївський, Бахмутський та Новопавлівський. Обстановка за останній тиждень відносно загострилась, тривають важкі бої, проте ситуація контрольована Силами оборони", — повідомив  військовий.

 Хоч загарбник  має певні  тактичні  успіхи, але зараз йде  динамічна зміна обстановки. Російські окупанти  не припиняють спроб взяти штурмом  позиції українських захисників, використовують при цьому всі види озброєння, активно застосовують  авіацію для ракетно-бомбових ударів.

Спікер сказав, що стратегічна ціль ворожих атак  на Сході України лищається незмінною —  вихід на лінію адміністративного кордону Донецької та Луганської області.

Агресор, за словами Волошина, не перестає  вводити нові військові  формування, доукомплектовує їх і на різних напрямках це відбувається по-різному.

"Для прикладу, на одному з напрямків він відтягнув свої підрозділи на інший напрямок. Тобто ворог на різних напрямках зосереджує різну кількість свого особового складу", -  продовжив  військовий.

Ще він повідомив, що неподалік Часового Яру російський  генералітет задіяв  20-25 тисяч військовослужбовців, щоб  прорвати  українську оборону.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Буданова назвали місто, втрата якого тепер лише питання часуВисотний опорний пункт у місті Часів Яр є для України предметом занепокоєння, адже його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донецької області, а його захоплення — це питання часу.  Таку думку в інтерв'ю виданню "The Economist" висловив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини