Держдеп США схвалив терміновий продаж зброї Україні: про що йдеться

Україна попросила придбати три ракетні системи HIMARS, які будуть профінансовані урядом Німеччини

Державний департамент схвалив терміновий продаж Україні трьох установок HIMARS. Як передає портал "Коментарі", про це пише Associated Press.

ЗМІ зазначає, що угода сягатиме приблизно 30 мільйонів доларів. Україна попросила придбати три ракетні системи, які будуть профінансовані урядом Німеччини. Держсекретар Ентоні Блінкен визначив, що існує надзвичайна ситуація, яка потребує "негайного продажу" Україні необхідної зброї. Системи надійдуть із запасів Пентагону.

Зазначимо, раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час візиту до Вашингтона підтвердив, що Німеччина купить у Сполучених Штатів Америки три системи HIMARS та передасть їх Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Міноборони США вже забезпечило надходження на позиції ЗСУ в Україні частини озброєнь із попереднього пакету військової підтримки та докладає зусиль, щоб доставити решту озброєнь та техніки, у тому числі з нового пакету допомоги. Про це заявив радник Білого дому Джон Кірбі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація на фронті залишається вкрай складною для України. Поки партнери тягли за допомогою, а ми самі з мобілізацією, Росія поставила економіку на військові рейки, не зупиняла мобілізаційні процеси, вербувала найманців, набиралася військового досвіду, робила уроки з минулих помилок. Є низка факторів, які можуть допомогти нам здобути перемогу, але, на жаль, не все залежить тільки від нас. Особливості військового та дипломатичного фронтів портал "Коментарі" обговорив із експертами.